Најновије

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР: Споразум мора да осигура безбедност за косовске Србе и СПЦ

Амерички амбасадор у Приштини Грег Делави уверен је да суштина споразума између Београда и Приштине мора да дође од самих страна, да тај споразум мора да буде примењив, трајан и да доприноси стабилности у региону, али и да мора да обезбеди сигурност свим грађанима, укључујући косовске Србе и СПЦ.

Амерички амбасадор Грег Делави (Фото: Стејт Дипартмент САД)

Наводећи, наиме, да постоје ограничења кад је реч о томе што ће САД да прихвате као споразум, Делави је у видео поруци данас из Приштине говорио управо о томе да сваки споразум мора да осигура безбедност за све грађане, укључујући "осетљиве групе, косовске Србе и Српску православну цркву".

"У последњих неколико недеља било је реторике која није од помоћи, укључујући претње и врсту говора које смо чули у лошим старим данима комунизма. Ово мора да престане. Такве изјаве подривају шансе за решење и подижу тензије. Насиље и претње насиљем су неприхватљиве", поручио је данас у видео поруци амерички амбасадор из Приштине.

Делави је нагласио да САД желе да помогну да се постигне споразум који би био "примењив, трајан и који би допринео стабилности у региону".

"Не желимо да се вратимо у старе дане, не желимо да видимо споразум који ће да створи више проблема него што ће их решити", закључио је Делави.

Крај дијалога и разграничење су признање и столица у УН, све друго су лажна тумачења, тврди Хашим Тачи, више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

​​​​​​​

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Покојни председник Милошевић објаснио ситуацију на Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА