Најновије

ХОЋЕ ПРЕОКРЕТ У ДЕИР ЕЗ ЗОРУ! Исламска држава покренула изненађујућу офанзиву и остварила прву победу после дужег времена! (МАПА)

Исламска држава (ИД) синоћ је покренула изненадну офанзиву у провинцији Деир ез Зор, ударивши на неколико подручја под контролом Сиријске арапске војске (САА) и Сиријских демократских снага (СДФ) које су под заштитом САД

Џихадисти Исламске државе (Фото: Јутјуб)

ИД је започела напад синоћ када су напали одбрану САА и СДФ у близини стратешког граничног града Ал Букамала (Абу Камала). Према извештају са терена из Деир ез Зора, ИД је напала положаје СДФ-а у близини нафтних поља Ал-Умар. Ово је био њихов покушај да поново преузму ту област.

Након напада на положаје СДФ-а, Исламска држава је напала одбрану Сиријске арапске армије на подручју Сабихан Бадије, која се налази одмах западно од Ал Букамала.
Суочени на истоку Деир ез Зора заустављени су јутрос након што је Исламска држава заузела неколико тачака од обе војске.

ИД сада ради на обезбеђивању својих добитака, док чекају контра-офензиву СДФ-а и САА-а.

Републиканска гарда сиријске војске напала је жестоко положаје џихадиста Хајат Тахрир ал Шама и Туркестанске исламске партије у Латакији. Више о томе, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са џихадистом Исламске државе заробљеним у басену Јармук у Дари од стране сиријских снага 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА