Најновије

ПРИЗНАЈ, МОРАШ ДА ПОТПИШЕШ: Адвокат Српкиње ухапшене у Црној Гори, шокирано открива како су кршили закон!

Срђан Љешковић, адвокат младе Саре Видак (20), Српкиње која је недужна затворена у озлоглашени затвор Спуж, након што је судија у Котору лажно оптужила за измишљени напад, каже да су црногорски органи унапред осудили једно невино младо биће, да је тужилац вршио притисак на Сару током саслушања, а да одбијају да покажу снимак из суда који би све решио и показао да је Сара недужна!

Сара Видак са мајком (Фото: Фејсбук)

- Једно невино младо биће данас борави у затвору само зато што се вратило и желело на решењу, које је донето њеном дечку, да исправи погрешно уписане таблице, како би без проблема прешла границу Црне Горе - каже Љешковић и додаје да му је жао што се на овај ниво подигла прашина око нечег чега није ни било.  

- Непотребно је увлачити политику у оно што се десило.Жао нам је што су државни органи Црне Горе, Судски савет, Министар правде Црне Горе, Председница Врховног суда Црне Горе, реаговали овако како су, преко својих изјава у медијима а да при томе нису ни покушали саслушати другу страну, сазнати све детаље спорног догађаја, већ су унапред пресудили нашој брањеници Сари. Да ли постоји у Црној Гори независни судија који ће након оваквих изјава Судског савета, Министра правде и Председнице Врховног суда, након сагледавања свих чињеница и доказа, смети да донесе ослобађајућу пресуду за њу - пита се он.

Он тврди да црногорско тужилаштво није наложило узимање ткива коже испод ноктију неправедно окривљене Саре да би се утврдило да ли та кожа припада судији коју је наводно напала.

Третирају је као најгорег криминалца

Он је прокоментарисао и то што тужилац током саслушања није обавестио невино оптужену Сару да може да се брани ћутањем, да ангажује адвоката кога хоће, а нису јој омогућили ни контакт са амбасадом Србије или Канаде, јер је држављанка обе земље.

Тужилац је, тврди он, вршио притисак на Сару која је преживела стрес.

- Наша брањеница је била под стресом и шоком шта јој се све дешава тако да је на нека питања тужиоца одговорила "Не знам", "Не сећам се" на шта је тужилац притискајући инсистирала "Мораш рећи", "Сети се", "Признај", "Мораш да потпишеш" и на тај начин противзаконито вршио притисак да призна нешто што није урадила - тврди адвокат девојке која је као најгори могући криминалац третирана због напада који је измишљен!

Снимак из суда би све доказао! 

Љешковић тврди да се наводно оштећеној судији верује без иједног доказа, и позива власт да путем јавне ТВ станице покаже свима снимак из Суда за прекршаје, у ком се догодио наводни напад, како би се видело да наводног напада није ни било!

- Снимак би без сумње показао ко је тога дана био оштећен, а ко окривљен.  Закон у Црној Гори би требао бити исти када се крши и за обичне грађане и за странце, као и за службена лица. Нажалост, очито је, да један закон није за свакога исти - каже адвокат невино оптужене Саре.

Да подсетимо, јавност у Србији шокирана је случајем Саре Видак, која је неправедно заточена у црногорском затвору и којој прети 5 година робије због суровог и бахатог опхођења државних органа Црне Горе према њој!

Недужна Сара рођена је 14. новембра 1997. године у Београду, завршила је Британску школу у Анталији, а потом уписала чак 2 факултета и све време школовања била одличан ђак. Уз живот на релацији Канада-Турска-Србија успешно је савладала говор чак три страна језика, а налази времена и за активно бављење спортом и јахање. Ова млада девојка, која потиче из угледне београдске породице, унука светског првака у падобранству, пилота Бранка Ковачевића, ћерка награђиваног филмског уметника и пилота Александра Видака, али и унука џез композитора Душана Видака и Радмиле Видак, професорке српског језика и књижевности и носиоца награде "Радмила Видак" за неговање српског језика, према оцени Црне Горе представља велику претњу по безбедност и место јој је иза решетака?! 

Она је спорног дана само желела да од судије Станишић Јелене добије информацију како да исправи регистрациону ознаку на казни коју је добила, а онда је судија викала на њу, ухватила за руку, а када је схватила шта је урадила, оптужила је младу Сару да је она напала њу. 

Младој и невиној Српкињи прети до 5 година робије, а државни органи и медији у Црној Гори укључили су се у хајку против девојке која је након тешке болести дошла у Црну Гору да се одмара и опоравља, а завршила иза решетака као окорели криминалац.

Прочитајте ОВДЕ још детаља о овом скандалу.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако се треба понашати кад полиција покуша бесправно да вас приведе. 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА