Најновије

САН ЗЛИКОВЦА ФРАЊЕ ТУЂМАНА ЈЕ ОСТВАРЕН! Тихи егзодус се наставља! Некадашња Крајина је потпуно празна, Србима тамо више нема опстанка!

Подручје некадашње Републике Српске Крајине је пусто, а 100.000 радно способних људи из Србије не иде у Хрватску јер се налазе на разним измишљеним потерницама, каже Саво Штрбац

Фрањо Туђман (Фото: Јутјуб)

Најновији подаци показују да је број људи који се исељавају из Хрватске у Србију знатно већи од броја повратника, што је тренд годинама уназад, каже председник Документационо-информационог центра „Веритас” Саво Штрбац.

- На једног повратника понекад имамо петоро Срба који се из Хрватске селе у Србију. Хрвати тврде да се 130.000 људи вратило у своје куће. То је истина, али неко је остао три дана, неко три месеца, а неко три године. Двадесет пет година после рата и даље имамо константан тихи егзодус - истиче Штрбац.

Исељавање становништва, старење и негативан природни прираштај проблеми су о којима се све више прича у хрватској јавности, али тамошњи званичници не помињу колико је на негативну статистику утицао масовни егзодус српског народа.

Штрбац оцењује да је лицемерно то што хрватски званичници, говорећи о демографским проблемима, не помињу 400.000 Срба који су напустили своја огњишта.

- Очигледно је да за њих Срби не представљају демографски губитак, иако 100.000 радно способних људи не иде у Хрватску, јер се налазе на разним измишљеним потерницама. Подручје некадашње Републике Српске Крајине је пусто. Нема никога на Банији, Кордуну, у Лици, Северној Далмацији. Чекамо податке наредног пописа, али број Срба у Хрватској 2021. године неће бити већи од три одсто. Тако ће бити остварена планирана пројекција и жеља Фрањe Туђмана - истиче Штрбац.

Страни туристи масовно долазе у Теслино родно село, али нико од њих не зна језиву причу о усташким злочинима. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пад Крајине – документарни филм у продукцији Време филм

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА