Најновије

ВРАТА ПАКЛА: Отворена су већ пола века, требала су да буду затрпана, али... (ВИДЕО)

Житељи Амбис Дарваза у Туркменистану ово застрашујуће место, тачније рупу, називају „Врата пакла“. Он је настао у другој половини 20. века приликом бушења гасне рупе.

Врата пакла (Фото: Јутјуб)

Геолози су приликом бушења наишли на празнину, у коју се обрушила земља, направивши велику јаму са гасом. Како се људи и животиње не би отровали, одлучено је да се јама спали. Претпостављало се да се пожар угасио након неколико дана, али ватра гори већ скоро 50 година. Било је речи и да ће је затрпати, али већ годинама се то не дешава.

 

A post shared by Culture Trip (@culturetrip) on

Светски познат истраживач Џорџ Курунис постао је прва особа која је ушао кроз 'Врата пакла', још 2013. После њега се нико није одважио да уради исто. Након подухвата објавио је спектакуларне снимке које га приказују како се помоћу ужета спушта у кратер дубок 30 метара, који греје око 1000 степени, и хода по његовој површини.

- Кад сам стао на дно кратера, осетио сам олакшање. Било је то место где пре није крочила људска нога. Као да сам стао на ванземаљску планету. Више људи је било на Месецу него овде. Било је узбудљиво, опасно, али и поучно - закључио је Курунис.

Прочитајте ОВДЕ какав је то мистериозни објекат откривен у кинеској пустињи Гоби.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА