Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО НАЈВЕЋА ПЉАЧКА У ИСТОРИЈИ СРБИЈЕ? Николићи и даље ћуте о донаторима фондације "Драгица Николић"

Фондација "Драгица Николић" добила је више донација у 2017. години него што су приходовале неке организације које постоје знатно дуже!

Тома и Драгица (фото: Синхуа)

Тако је фондација бивше прве даме прошле године приходовала више него, на пример, фонд Њеног краљевског височанства принцезе Катарине, који постоји чак 17 година, приказано је на сајту Агенције за привредне регистре (АПР).

Супруга некадашњег председника Томислава Николића у 2017. добила је 157.196.000 динара на име донација, док је фонд принцезе Катарине Карађорђевић имао пословне приходе од тек 34.998.000 динара.

Тако, фонд који је заступљенији приходовао је чак 122.198.000 динара мање од фондације некадашње прве даме, односно мање чак 1,03 милиона евра.
Драгица Николић никада није крила да се новац обилато слива у њену фондацију. Прошле године је изјавила да је од оснивања, у том тренутку пре четири године, на име донација добила 10 милиона евра. Међутим, оно што Николићи упорно одбијају да открију, и она и њен супруг, бивши председник Србије Томислав Николић, јесте ко су људи који у данашње време дају енормне новчане прилоге у хуманитарне сврхе.

Упорно ћутање Николића будило је питања у јавности да ли су дародавци домаћи тајкуни и да ли очекују неку услугу заузврат.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да јавност има право да зна ко су људи који пуне фондацију "Драгица Николић".

- Није проблем у донацијама, али оне морају бити транспарентне. То мора да се рашчисти јер јавност има право да зна ко су ти људи и за шта се та средства користе - наводи Анђелковић.

Многи сматрају да су разлог скривања многе неправилности и злоупотребе које се дешавају у овој фондацији.

ОВДЕ погледајте нове Вучићеве шокантне предлоге за Косово и Метохију.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војислав Шешељ о пљачкама Николића и Вучића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА