Најновије

ДОБРО ДОШЛИ: Погледајте нове српске Мигове који су данас стигли на Батајницу (ВИДЕО)

На аеродрому у Батајници данас је обављен свечани пријем два ремонтована МИГ-а 29, које је Србија набавила од Русије, у присуству председника Србије Александра Вучића, којег је дочекала почасна чета Војске Србије.

Још два Мига стигла у Србију (Фото: Јутјуб)

Ремонт ова два авиона МИГ-29 обављен је у Србији, и од данас су у саставу Ратног ваздухопловства Србије. 

Вучић је недавно, у обраћању новинарима после показне вежбе гађања из стрељачког наоружања у Никинцима, крајем јула, најавио да ће пре краја године у употреби у Војсци Србије бити најмање осам или девет авиона МИГ 29. 

Вучић је додао да ће први пут у употреби бити осам или девет борбених авиона "четири плус" генерације. 

Он је тада најавио и да ће Србија набавити девет нових "ербасових" хеликоптера Х145М, али и још три Ми-17 и четири Ми-35 борбена хеликоптера. 

Шест МИГ-ова 29, које је Србија набавила у оквиру војно-техничке сарадње са Руском Федерацијом, стигли су у нашу земљу у октобру прошле године. 

Председник Србије Александар Вучић је по доласку тих авиона рекао да ћемо имати озбиљну ескадрилу, убедљиво најснажнију у нашем региону, као и да са тим авионима решавамо проблем у наредних 20 година

Министарство одбране је, такође, раније најавило да ће свих 14 "мигова 29" до краја ове године или најкасније почетком следеће бити у летном стању. 

- Тренутно имамо четири ''мига 29'', спремна и у летном стању. Имамо још шест авиона ''миг 29'' из руских донација и уговарамо још четири из белоруске донације. Сви они ће бити модернизовани и до краја године, евентуално почетком следеће, биће у летном стању и чуваће наше небо - рекао је раније министар одбране Александар Вулин.

Објаснио је да ће се осим ремонта наставити са модернизацијом и даће свих 14 авиона бити урађени на истоветан начин.

- Сви ће бити у истој класи - "четири плус" генерације, која је једна од најмодернијих - истакао је Вулин и назначио да је од те класе боља само генерација "пет", али њу поседују само велике светске силе. 

Прочитајте ОВДЕ за када је Лавров најавио Путинов долазак у Србију.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА