Најновије

УСТАШЕ ПРЕТЕ СМРЋУ БОРЦУ ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ: Иако је Хрват, настоји да искорени србофобију у Хрватској (ФОТО)

Угледном хрватском новинару Драгу Пилселу, који јавно критикује усташтво у Хрватској и залаже се за процесуирање злочина над српским становништвом, упућене су претње смрћу које је пријавио полицији

Драго Пилсел (Фото: Јутјуб)

Пилсел је на порталу Аутограф објавио да је претње смрћу добио током двонедељне кампање увреда и претњи која је против њега вођена на Фејсбуку.

На свом фејсбук профилу Драго је поставио своју фотографију 16. августа и поред ње дао исцрпан извештај о себи и о нападима на њега у Хрватској:

Данас сам добио више десетина увреда, али и претњи (и даље пристижу). Необично су активни ови посебни читаоци. Углавном, темељно дезинформисани, наравно, и неписмени. Па, да појаснимо:

- Крштен као Драго Пилсел, рођен сам 1962. у Буенос Ајресу као Карлос Звонимир Пилсел у породици хрватских и немачких исељеника, премда је то мало сложенија ствар. Новинарством сам почео да се бавим 1979. у Патагонији. Мислим да ми је ипак живот одредио сусрет с професором књижевности Хорхеом Бергољом (и његовим колегама), године 1986., са човеком који се сада бави вођењем Католичке цркве као папа Фрања. Од маја 1989. тумарам Балканом.

Премда мени одговара само то што сам новинар и, када год стигнем, људско-правни активиста, неки ме сматрају водећим новинаром религиологом у бившој Југославији и највећим стручњаком међу новинарима за питања везана за Алојзија Степинца. То је последица магистарских теолошких наука и специјализације из моралне и политичке теологије. Немали је број оних који ме, видели смо опет данас, сматрају хуљом и непријатељем ''свега хрватског'' и за некога ко би се, коначно, како је пожелео Јосип ''Дикан'' Радељак, што не престаје бити тема порука које примам, требао спалити. Слободно ме могу оптужити за издају ''националних интереса'', али је то небитно јер ме, пре свега, занимају ствари које интересују обичне људе, а то су мир, просперитет и солидарност.

О тихом егзодусу Срба у Хрватској више прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драго Пилсел говори о Јасеновцу, негирању геноцида и ревизионизму на трибини из 2016. године у организацији српског привредног друштва “Привредник”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА