Најновије

ВУЧИЋ БИ ДА ДАЈЕ НОВЕ ПРЕДЛОГЕ ПО ПИТАЊУ КОСОВА: Није му доста мука којих већ имамо са Шиптарима!

Не бринем за то колика ми је подршка, нисам тражио ниједно истраживање по питању Косова и Метохије, рекао је данас председник Србије Александар Вучић

Александар Вучић (Фото: Правда/Јутјуб)

Како је казао, “озбиљни државници се не руководе тиме, већ оним шта је опште добро за грађане, и тако се понашају”.

- То је оно што ме води напред. Они који се озбиљно баве својим послом, који су озбиљни и одговорни, њих занима колико ће добра и правих дела учинити за земљу и народ - рекао је Вучић.

Како је казао, ако се буде у ситуацији, изаћи ће пред грађане са неким предлогом, а у супротном, каже, "остаје да даље радимо на јачању Србије у економском и сваком другом погледу".

Вучић је, у контексту идеје коју је својевремено изнео Добрица Ћосић о подели КиМ, рекао да треба имати у виду да је Ћосић то говорио у време када је на КиМ живело 12,5 одсто Срба, а сада упола мање, и да је тада тамо била наша војска и полиција.



Истакао је да су “сада главни критизери свега они за чије је време Црна Гора отишла из заједничке државе, самопроглашена независност Косова 2008. године, а издали су тада свега два саопштења, док је један отишао у Румунију да моли да њега оставе на власти, а не оног другог".

Вучић је рекао да су његови претходници и политички опоненти "заслужни" и за то што је питање Косова из УН, где имамо пријатеље, изашло, па су поставили питање пред МСП којим су помогли тој независности, а 2011. године увели царине и директне граничне прелазе између Срба и Срба.

Нагласио је да су се ствари од Ћосића и његове идеје промениле и то на горе. На питање да коментарише изјаву Вука Јеремића о премијерки Ани Брнабић, Вучић је рекао да је “реч о људима за које је важно да се обрачунавају са женама2.

Треба нам подршка Русије

Он је, одговарајући на питања новинара, навео и да је за решење косовског питања потребна подршка Русије. Поводом данашњег разговора шефа српске дипломатије Ивице Дачића са његовим руским колегом Сергејом Лавровим, Вучић је управо то и рекао.

- Да дођемо до договора око КиМ, потребна нам је подршка Русије - истакао је он.

Харадинај поново прети ратом. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: blic.rs

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Генерал Божидар Делић о бици за Ораховац 1999. године током НАТО и ОВК агресије на Србију и СР Југославију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА