Најновије

АГРЕСОРИ ИМ НЕ ДАЈУ МИРА! АМЕРИКА ПОНОВО ПРЕТИ АСАДУ: Опет ће бомбардовати Сирију ако треба!

Саветник за националну безбедност Џон Болтон тврди да Вашингтон има прилику у погледу преговора, док се Русија "заглавила" у Сирији

Председник Сиријске Арапске Републике, Башар ал Асад (Фото: Јутјуб)

Саветник за националну безбедност америчког председника Доналда Трумпа упозорио је у среду да ће Вашингтон реаговати "врло снажно" ако сиријски председник Башар ал-Асад “употреби хемијско оружје” у офанзиви да поврати покрајину Идлиб.



- Само да будемо јасни, промена режима у Ирану није америчка политика. Али оно што желимо је велика промена у понашању режима - рекао је он.

У интервјуу саветник за националну безбедност Џон Болтон тврди да се Русија "заглавила" и тражила друге да финансирају послератну реконструкцију Сирије, која, према саветнику, даје Вашингтону прилику да притисне иранске снаге да напусте рато погођену земљу.



- Руси су тренутно заглављени тамо - рекао је Болтон за Ројтерс током интервјуа током посете Израелу.

Болтон је такође рекао да Сједињене Државе могу размишљати о сарадњи са другим земљама у Сирији, али само ако се повуку само све иранске снаге из земље.

"Видећемо шта се можемо и остали сложити у смислу рјешавања сукоба у Сирији. Али један предуслов је повлачење свих иранских снага у Иран – рекао је саветник за националну безбедност током интервјуа.

Болтон ће се у четвртак састати са својим руским колегом Николајом Патрушевим у Женеви. Пре недељу дана, Џон Болтон је у интервјуу за Еј-Би-Си тврдио да Русија, Израел и Сједињене Државе желе да се иранске снаге уклоне из Сирије. Кремљ још увек није потврдио ове информације.

Руска војска упозорава на офанзиву џихадиста у Идлибу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сусрет Џона Болтона и Бењамина Нетанијахуа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА