Најновије

АЛБАНЦИ НЕ ПРЕСТАЈУ ДА ЗАСТРАШУЈУ РАСЕЉЕНЕ: Против Срба 82 оптужнице!

Осим што су косовском Специјалном тужилаштву предали оптужнице против 82 Србина оптуживши их за наводне злочине, представници цивилног сектора и албанског Покрета "Самоопредељење" из Ђаковице "изложили" су претходних дана на више најпрометнијих места у граду слике расељених Срба уз натписе да су - криминалци!

Росу (Фото: kosovopolice. com)

Наиме, по речима Ђокице Станојевића, представника расељених Срба из овог метохијског града у којем трагове српства чувају четири монахиње, најновијим атаком Албанци из Ђаковице настоје да заплаше расељене Србе и на све начине осујете њихов повратак и посете граду.

- Да мржња према Србима нема граница показују и најновије акције Албанаца уперене против нас који смо рођени, живели и све оставили у овом граду управо због те мржње - истиче Станојевић. - А све ово сада се дешава уочи храмовне славе Манастира Успења пресвете Богородице који ми расељени организовано обилазимо сваке године. А најновијим оптужницама са скривеним именима, просто желе да заплаше све расељене Србе и да нам поруче да нисмо добродошли у граду у којем је некада живело осам хиљада Срба, а у читавој општини око дванаест и по хиљада. "Безимене" оптужнице писане су са циљем да застраше све расељене, односно, до сада су исти "аутори" написали више од 300 оптужница против Срба.

- Иницијатори читаве хајке против Срба су Шпенција Хида из некаквог Удружења у Ђаковици и Мимоза Шаља из Покрета "Самоопредељење". Писањем некаквих оптужница и излагањем наших слика по најпрометнијим местима и улицама у граду - тржном центру и некадашњој Католичкој улици - иницијатори ових недела не само да шире мржњу према Србима, већ је и преносе на нова поколења - додаје Станојевић и истиче да су "изложене" слике расељених Срба скинуте са друштвених мрежа. 

Порука

Исписивањем најновијих оптужница без прецизирања имена, које су предате косовском тужилатву, порука је свима нама који смо живели у Ђаковици да треба да се плашимо и да заборавимо на своје куће, станове, имања и све што смо имали тамо. Ионако нам је већина имовине, поготову кућа у Српској улици, или узурпирана или срушена - опомињу расељени Срба из Ђаковице који сматрају да застрашивањем и уништавањем српских корена Албанци неће моћи да просперирају градећи будућност на туђој несрећи.

Зајић се изјаснио да није крив

НА припремном претресу пред судијом Основног суда у Пећи, Милорад Зајић (69) из Клине који је марта ове године ухапшен под сумњом да је починио наводни ратни злочин, изјаснио се да се не осећа кривим за дело за које се терети оптужницом Специјалног тужилаштва за ратне злочине у Приштини, према којој је учествовао у ратним догађајима када су страдала три старија члана једне албанске породице.

- Зајић није учествовао у ратним дејствима на Космету, већ је то време провео радећи у банци - истиче адвокат Дејан Васић.

Прочитајте ОВДЕ шта све Српска листа замера игуману Сави.

Извор: Novosti.online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бројка се значајно повећала у односу на ону од пре две године.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА