Најновије

АМЕРИКА СПРЕМА НАПАД НА ИРАН?! Опасно се захуктава, Гугл блокирао Техеран, западне авиокомпаније обустављају летове!

Према саопштењу које је објавио Гугл, најмање 58 налога је затворено ове седмице након што је наводно откривено да шире дезинформацију против Сједињених Држава (САД). Међу уклоњеним налозима су неки Јутјуб канали, Гугл је угасио Иранску радио-телевизију (ИРИБ), која је у државној својини.

Доналд Трамп и Хасан Рохани (Фото: Правда/Sinhua)

- Идентификовали смо и прекинули број рачуна повезаних са ИРИБ који су били повезани са поменутим, укључујући и дељење политичког садржаја на енглеском језику у САД - написао је Кент Вокер, Гуглов високи чиновник за глобалне послове, стоји наведено у блогу.

Конфликт који траје: Америка-Иран (Илустрација: dailyreckoning)

Гугл је уклонио 39 канала на Јутјубу, који су имали више од 13.000 приказа у Сједињеним Државама, 13 налога на друштвеном мрежном сервису Гугл Плус и шест налога на Блогеру, кажу у компанији. Гугл је такође навео да је на Јутјубу блокирао још 42 канала који су повезани са Агенцијом за интернет истраживање, која има везе са Кремљом. Фирма која стоји иза овог открића идентификована је као Фајр Ај. Они су наводно дојавили Гуглу о овим иранским налозима.

Авио компаније “Бритиш ервејз” и “Ер Франс” наредног месеца обустављају летове за Иран

Авио компаније Бритиш ервејз и Ер Франс објавиле су данас да ће наредног месеца обуставити летове за Иран, уз образложење да тај лет није "комерцијално одржив"
Поновни увођење америчких санкција Ирану изазвао је пад вредности иранске валуте, риала, што је грађанима Ирана отежало путовање у иностранство. Британска компанија поново је увела летове за Техеран пре две године, након четворогодишњег застоја, а како је навела, последњи лет за тај град биће 22. септенмбра. Истовремено, компоанија се извинила путницима који су планирали да путују у Иран и навела да ће рефундирати цену карте путницима или омогућити пут преко других компанија.

Иранска армија (Фото: topwar.ru)



Ер Франс која је реализовала летове у техеран преко нискобуџетне компаније Џун смањила је учесталост летова са три на један недељно од почетка августа и саопштила да ће их у потпуности обуставити од 18. септембра. Слично је саопштила и компанија КЛМ која ће такође од септембра обуставити летове ка Техерану преко Амстердама.

Исламска држава одлучила да преда област источне Свејде сиријској војсци. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Иранска економија данас

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА