Најновије

НАСТАВЉЕНО ИЖИВЉАВАЊЕ НАД СРПКИЊОМ У ЦРНОЈ ГОРИ: Дукљани немају срама! Оптужили Сару Видак да би сачували фотеље!

Сведоци који су саслушани у истрази против Саре Видак због лажног напада на судију Јелену Станишић, морали су да сведоче у њену корист, јер су били застрашени и на њих је извршен притисак

Сара Видак (Фото: Фејсбук/Сара Видак)

Рођак једног сведока испричао је кроз шта су прошли они који су до сада испитани током истраге.

- Рекао је да су морали да причају у корист судије Јелене Станишић оно што им је речено! Уплашени су за посао и да би могли да остану без својих радних места, па су зато на саслушању говорили како им је наложено. Мислим да су сви из државних институција који су од првог дана осудили девојку схватили какву су грешку направили, па сад на све начине покушавају да кривицу свале на девојку и тако се извуку из ове ситуације - објашњава он.

Иначе, током истраге испитани су само сведоци тужилаштва и оштећене, али не и Сарини мајка и вереник, као и млађи брат који су очевици инцидента.

- Ово још нисмо доживели, такав притисак на људе је незапамћен! Судија је позната као инцидентна особа и није јој први пут да се сличне ствари дешавају. Иначе, она је под заштитом извесне Ковиљке која је моћна и која је гура и држи у заштити, па зато сви и зазиру од ње - пренео је речи сведока његов рођак.

Основно државно тужилаштво у Котору подигло оптужницу против држављанке Србије и Канаде Саре Видак (20) из Београда, која се терети за напад на судију прекршајног суда у Котору Јелену Станишић за време вршења службене дужности. 

Видак је према незваничним информацијама оптужена за "напад на службено лице у вршењу службене дужности" за које је, како се наводи, запрећена казна затвора од три месеца до пет година. 

Сара Видак се већ неколико дана налази у притворској јединици затвора у Спужу, након што је судија Прекршајног суда у Котору Јелена Станишић оптужила за вербални и физички напад, док девојка тврди супротно.

О тортури над девојком из Србије више прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ивица Дачић о хапшењу Саре Видак у Црној Гори

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА