Најновије

Додик: Амерички новац за рушење РС; Амбасада САД: Теорија завере

Председник РС верује да ће осам милиона долара одобрених од УСАИД-а послужити за подривање РС, из америчког дипломатског представништва поручују – теорија завере.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Подозрење које је Милорад Додик показао према новцу који долази из Америке није се нарочито допало америчким представницима у Сарајеву. Они негодују због тврдњи које је изнео председник РС, који је у потписаном споразуму УСАИД-а и Савета министара БиХ вредном осам милиона долара пронашао „уплитање Америке у рад других држава”, супротно политици председника САД Доналда Трампа.

Додик је проценио како је циљ ових и других донаторских средстава „мешање у изборе у БиХ и борба против руског утицаја”, потврдивши за 17. септембар долазак руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова у Бањалуку. Наиме, недавно потписани споразум предвиђа издвајање осам милиона долара као подршку институцијама за борбу против корупције.

Поводом Додикових навода по којима министарство спољних послова САД и УСАИД подривају Српску јер финансирају пројекте разних невладиних организација да пишу негативно о РС заједничком реакцијом огласили су се америчка амбасада у Сарајеву и УСАИД.

Додикове тврдње по којима је тај споразум „нетранспарентан и подземан” и срачунат са намером да се Америка споља меша у унутрашња питања РС и БиХ, називају „лажима”, а тврдње председника РС као „неистините и измишљотине”.

Прочитајте ОВДЕ кога је Хрватска изручила БиХ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Славко Перовић - Црна Гора је концентрациони логор!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА