Најновије

СПРЕМА СЕ СНАЖНИ НАПАД НА СИРИЈУ! Терористи имају план, разарач већ спреман!

Терористичка групација Хајат Тарир аш Шам припрема провокацију како би оптужили Дамаск због коришћења хемијског оружја против цивила у провинцији Идлиб у Сирији, изјавио је званични представник руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Илустрација (Фото: Правда)

Како је рекао, та информација је добијена од стране више независних извора, са реч је о групацији која је такође позната под називом Џабат ан Нусра.

Конашенков је прецизирао, да би потенцијално место за провокацију могао бити град Џиср еш Шугур, као и и да су у ту сврху терористи допремили осам контејнера са хлором.

Наиме, како је додао, ти контејнери су у Идлиб допремили припадници групације Хизб ат Туркестан ел Ислам и пребачени су у село Халуз, неколико километара од града Џиср еш Шугур, где би напад требало да се догоди.

- Управо би та провокација послужила као изговор западној коалицији да изврши напад на државне објекте у Сирији. Штавише, из тог разлога је и у Персијски залив пристигао амерички разарач „Саливанс“ наоружан са 56 крстарећих ракета, док је на авио-базу у Катару пребачен бомбардер Б-1Б, такође опремљен са 24 крстареће ракете - нагласио је Конашенков.

Нешто раније је „Блумберг“ саопштио да је Америка спремна да нанесе изузетно јак напад на положаје сиријских снага уколико Дамаск искористи хемијско оружје.

То је, како сазнаје агенција, рекао саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон током сусрета са секретаром Савета безбедности Русије Николајем Патрушевим у четвртак.

Исламска држава нанела тешке губитке Сиријској армији, више ОВДЕ.

Извор: sputniknews. com


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путинов интервију за аустријске медије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА