Најновије

УМИРЕ ШИПТАРСКИ ЛОБИСТА: Мекејн прекинуо лечење тумора (ВИДЕО)

Амерички републикански сенатор Џон Мекејн одлучио је да прекине лечење агресивног облика тумора, који му је дијагнистификован прошле године, саопштила је његова породица.

Џон Мекејн (Фото: Јутјуб)

Мекејн (81) је на лечењу од јула 2017. године, а напустио је Вашингтон да би био са породицом у Аризони.

„Прошле године, сенатор Џон Мекејн је са Американцима поделио вест коју је наша породица већ знала - дијагностикован му је глиобластом, а прогноза је била озбиљна”, навела је породица у саопштењу.

Додаје се да је због болести која је узнапредовала и година, Мекејн одлучио да прекине лечење.

„Са својом уобичајеном снагом воље, он је сада изабрао да прекине медицинско лечење”, наводи се у саопштењу породице, преносе агенције.

Мекејну је у јулу прошле године дијагностикован агресивни облик тумора на мозгу.

Он је тада оперисан на клиници Мејо у Фениксу, где му је уклоњен угрушак изнад левог ока.

Џон Мекејн је дугогодишњи лобиста Албанско-америчке грађанске лиге, која је финансијски спонзорисала његову председничку кампању. Према речима оснивача ове организације, бившег конгресмена Џозефа Диогвардија, сенатор Мекејн је "радио све што смо од њега тражили у корист албанског народа, укључујући ту и наоружавање ОВК".

Мекејн је активно подржавао албански сепаратистички покрет на Косову и Метохији, снажно се залагао за бомбардовање Србије 1999. године, а међу првима је јавно подржао једнострано проглашење "независности" Косова, сматрајући да је то "једино решење".

Осим путем издашних донација, Албанско-америчка грађанска лига захвалила је овом времешном сенатору и тако што му је доделила своју "Балканску награду за мир". Повод је био Мекејнов предлог сенатске резолуције у којој се Албанци похваљују за "спасавање свих Јевреја који су живели у Албанији или су тамо потражили уточиште током холокауста".

Мекејн је такође познат и по оштрим ставовима према Русији, за коју је изјављивао да је већа опасност од Исламске државе, а руског председника Владимира Путина је називао убицом.

Русија модернизује своју флоту бомбардера дугог домета. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА