Најновије

ДАЧИЋ: Србија никада неће признати независност Косова

Поводом локалних редовних избора у Мајданпеку, коалиција СПС - Јединствена Србија одржала је предизборни скуп у тој општини, на којем су се обратили председник СПС-а Ивица Дачић и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма. 

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Председник СПС Ивица Дачић истакао је у обраћању окупљеним грађанима Мајданпека да Србија никада неће признати једнострано проглашену независност Косова, иако би то многи желели и истакао да је повлачење признања независности Косова његова свакодневна тема.

- Повлачење признања независности Косова је моја свакодневна тема. То није нимало лако. За време мог мандата шест земаља је повукло признање Косова, а за време мандата Бориса Тадића и Вука Јеремића преко 80 земаља је признало независно Косово - казао је Дачић. 

Додао је да Тадић и Јеремић не знају ни где се на карти налазе те земље које су повукле признање, те да тамо иду на летовање.

- А ја идем да повуку признање једнострано проглашене независности Косова. За време мог мандата први пут се на једној америчкој институцији завијорила српска застава - рекао је Дачић. 

Он је истакао да на локалним изборима у Мајданпеку не учествују ни Ðилас, ни Тадић, ни Јеремић, ни Саша Јанковић и навео да за то постоје два разлога.

- Први је што њихове партије уопште не постоје као организоване странке. Други је што они знају какви би резултати били и да им је боље да не учествују да се не брукају - рекао је Дачић.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма казао је да је такозвано независно Косово створио Бил Клинтон и још неколико непријатеља српског народа, а да је Вук Јеремић је зацементирао и забетонирао српску позицију и помогао косовским Албанцима да имају данашњи статус у међународним односима.

- Звао ме је један албански новинар и рекао ми је да је дошло до свађе Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја са Беџетом Пацолијем, јер Тачи и Харадинај хоће да Вук Јеремић буде почасни грађанин Приштине, док је Пацоли рекао да је много пара потрошио на Јеремића лобирајући да он буде председавајући Генералне скупштине УН - казао је Марковић.
Навео је да Дачић не успева да постигне да објасни свим земљама које су признале независно Косово оно што је радио Вук Јеремић.

- Јеремић је лобирао да постане председавајући Генералне скупштине Уједињених нација и уопште није радио за Србију. Зацементирао је и забетонирао Србију питањем Међународном суду правде у Хагу о Косову и Метохији чији одговор је био негативан по државу и грађане Србије - казао је Марковић.

Навео је да је програм коалиције СПС - Јединствена Србија непромењен, те да је то социјална правда, борба против беле куге и нова радна места. 

- Веома је битно за Србију да реши централно државно и национално питање, а то је Косово и Метохија, да знамо где смо, како би доводили инвеститоре, да плате и пензије буду веће и да се боље живи у Србији - рекао је Марковић у обраћању грађанима Мајданпека.

Скупу је присуствовао и министар за енергетику и рударство Александар Антић као и бројни други функционери СПС и Јединствене Србије.

Најмодернији руски бродови на путу ка Сирији, прошли Босфор, више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шиптари бране митрополиту Амфилохију и верницима да уђу у цркву

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА