Најновије

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ КРВАВЕ ЗАСЕДЕ: Жене џихадисти намамили војнике САА, а онда је уследила кланица! (МАПА/ВИДЕО)

Блог "Ал-Суваида 24" открио је да су борци ИД користили жене како би намамили јединицу Сиријске арапске војске (САА) у заседу на јако утврђеном подручју Ал-Сафе, пре два дана.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

Детаљније, сиријски војници су приметили групу жена на том подручју и почели су да напредују према њима, мислећи да су таоци цивили. Међутим, жене су припадале Исламској држави и војници су били нападнути.



- ИД је користила жене да из заседе нападну сиријске војнике и опколе их, користећи неприступачан терен у области где је особље било изложено тешкој ватри из више праваца, што је резултирало страдањем 7 особа и рањавањем више од 50 других - рекао је војни извор за “Ал-Сувејду 24”.



Војни извор је додао да су борци ИД уништили 4 возила САА противтенковским вођеним пројектилима (АТГМ). Упркос овим тешким губицима, САА је успела да спречи ИД да опколи преостале војнике у Ал-Сафи, према извору.



Раније овог месеца, САА и локални борци покренули су војну операцију на северу Ал-Сувајде како би елиминисали преостале борце ИД и ослободили око 30 цивила заробљеника, који су 25. јула отели џихадисти Исламске државе.

Преокрет на северу Сирије. Значајан број побуњеника прелази на страну САА. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Спасилачка мисија САА на планини Ал Сафа. Исламска држава је киднаповала цивиле, а потом су их џихадисти одвели у планину, што је додатно отежало посао САА

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА