Најновије

"Косово је било изгубљено за Србију пре доласка Вучића"

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да Александар Вучић носи огроман терет своје поштене намере да косовско питање постави као најважније државно питање Србије.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Пре доласка Вучића на власт Косово је било изгубљено за Србију и нико га није отварао и било је питање времена затварање приче на штету Србије и српског народа. Вучић је вратио сназно ово питање како би заститио Србе на Косову, али и како би застито Србију као државу - истакао је Додик у интервјуу за Новости и додао да се Вучић данас бори за српске интересе и за српски народ као што се америцки предсеник бори за свој народ и дрзаву.

Додик напомиње да има оних који су имали прилику и повољније околности да ставе то питање на днвени ред, а ођедном постају главни опоменти борбе за Косово. 

- Вучић води једну теску борбу и уместо да се сви окупимо око њега и показемо јединство имамо оне који говоре да "он није тај". Увек када су Срби јединствени онда су најјачи. На питању Косва морамо показати јединство свих Срба - поручује Додик.

Он сматра да Србија има јаку дрзаву и руководство и каже да свим срцем подрзава борбу за очување Косова.

Када је у питању његова жеља да Србија и РС буду једна дрзава, Додик каже да се не може поделити један народ који има тако јаку синрегију. 

- Већ један век се овде говори о босанским , хрватски, црногрским Србима. Увек се избегава да се казе да смо ми само - Срби - указује Додик.

- Ако је некадашња унутрашња линија Југосавије постала граница, не види засто то не би постала и обва у Босни - додао је он.

Казе и да је поносан сто ће министар спољних послова Русије Сергеј Лавров доћи 17. септембра у Бањалуку на постављање камена темљца за изградњу Руско-српског центра.

На питање да ли ће председник Рисије Владимир Путин доћи на отварање центра, Додик каже да је у последња два наврата када је разговарао са њим поменуо му је ту идеју. 

- Мислим да би то био озбиљан разлог за његв долазак у Бањалуку и РС. Ако мене питате да ли мислим да ће Путин доћи на отварање центра, мислим да хоће - рекао је Додик.

Додик је закључио да и он и предсендик Вучић трпе велике притиске Запада и оних који би да наметну многа решења штетна по Српску и Србију, али нда се константно боре да заштите српске националне интересе.

Сви детаљи Вучићеве посете Косову ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Последњи састанак Тачија и Вучића пре месец дана

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА