Најновије

Сви детаљи Вучићеве посете Косову

Председник Србије Александар Вучић, који ће у суботу и недељу 8. и 9. септембра боравити на Косову и Метохији како би Србима у јужној покрајини изнео детаље плана за решавање косовске кризе, преноћиће у студентском дому у северној Косовској Митровици.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како Информер сазнаје, Вучић током дводневног боравка на Косову жели да буде што ближи грађанима, па је лично инсистирао да спава у дому, а не у хотелу. Председник државе планира да обиђе језеро Газиводе, које су ових дана 'окупирали' војници Кфора, али и да посети јужни део Косова.

Одбио хотел

Према речима наших извора, шеф државе је у старту одбио да спава у хотелу или неком другом објекту. 

- Када су планирани детаљи посете Косову, Вучић је изразио жељу да преспава у студентском дому, иако су му сарадници препоручивали да ноћи у неком од хотела на северу. Он на то није пристао јер је и на овај симболичан начин желео да нашем народу покаже да је уз њих и да разуме њихову свакодневицу - објашњава Информеров извор из Вучићевог окружења, додајући да ће председник и овога пута посетити Србе јужно од Ибра, а не само четири општине на северу покрајине. Посебан акценат, додаје наш извор, ставиће на обилазак језера Газиводе. 

- Вучић и даље пише и дорађује говор којим ће Србима на Косову пренети историјске поруке важне за будућност. Осим што жели да разговара и са народом јужно од Ибра и пренесе им поруку да их Србија није заборавила, Вучић захтева и да обиђе хидроцентралу и језеро Газиводе, с обзиром на то да су појачане ионако учестале претње из Приштине да ће на силу преотети овај објекат од виталног интереса за опстанак и живот Срба на северу покрајине - наводи Информеров извор, истичући да председник планира и да обиђе светиње на Косову, али и да са привредницима разговара о економији и о томе како помоћи људима.

Коментаришући косовску кризу, Вучић је јуче истакао да Београд и Приштина нису ни близу договора, али да ће обавестити грађане ако до било каквог договора дође.

- Врло је тешко постићи било какав договор. Нисмо близу њега, много смо далеко... Ако буде дошло до неког решења, обавестићу народ. Хајде да сачекамо резултате, па да видимо ко је шта добио, а шта изгубио. У евентуалном споразуму с Албанцима морамо да знамо да смо сви помало изгубили - поручио је шеф државе, најавивши да ће се наредних дана видети са Хашимом Тачијем и албанским премијером Едијем Рамом.

Непрестана борба

Иначе, заједно са Вучићем у јужну покрајину иду и директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић и генерални секретар председника Никола Селаковић, који за Информер каже да је реч о једној од најзначајнијих посета.
- И као први потпредседник Владе и као премијер, Вучић је увек одлазио на Косово и разговарао са људима, бодрио их и био им велика подршка, а народ је њега и СНС увек подржавао на изборима. Разлог је тај што је према народу сваког пута био искрен, што народ осећа и цени колико се председник бори да заштити свако наше дете, сваког нашег човека на Космету и колико брани државне и националне интересе - подвлачи Селаковић.

Срби се и данас тихо исељавају са Косова

Председник Вучић истакао је и поражавајуће податке који указују на то да се Срби и даље "тихо исељавају" са Косова.

- Држава то покушава да спречи куповином земљишта, али тешко иде, све теже... Најсмешније ми је кад о Чаглавици причају они који су ту српску земљу продали Албанцима. Мало је Срба остало или их уопште више нема у Бресју, Угљару, Чаглавици... То се десило и због оних стручњака који су носили кишобран Мадлен Олбрајт и тако бринули о Србији. Они би данас да држе патриотске придике - рекао је Вучић, додајући да ниједну ружну реч неће рећи о СПЦ, упркос нападима Саве Јањића.

- Веома поштујем СПЦ. Нећете чути да говорим нешто лоше, чак ни о онима који на мене камен бацају на дневном нивоу. Свако има могућност да каже оно што мисли, али треба гледати у будућност - истакао је Вучић.

ОВДЕ погледајте како су Американци забринути због сусрета Меркелове и Путина.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић о Вучићу и Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА