Најновије

ТАЧИ БРАНИ ВУЧИЋА И НАСТАВЉА СА ШАРЕНИМ ЛАЖАМА: Ево шта сада каже за Косово и Метохију

Хашим Тачи је изјавио да се Косово неће делити и да неће бити размене територија, а сматра да тако нешто неће предложити ни председник Србије Александар Вучић.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Тачи у интервјуу за бечки "Стандард" каже да идеја о "корекцији граница" још није била тема разговора у Бриселу.

- Прошло је пет или шест година од почетка дијалога са Србијом. Сад смо ушли у финалну фазу ових разговора. Досад смо разговарали само о процесу, али не и о детаљима. Идеја о корекцији граница је моја. Као и идеја о укључивању Прешевске долине и она није била тема разговора са председником Вучићем. Али ми ћемо разговарати о томе - рекао је Тачи за аустријски лист.

Он је наводи да жели да буде рационалан и да је, упркос великим несугласицама, наставак дијалога једина могућност, те да се, без договора, Београд и Приштина узајамно ометају на путу ка ЕУ.

- Неће бити поделе Косова, неће бити размене територија. И досад нисам чуо да он (Вучић) предлаже нешто у том правцу - рекао је Тачи.

Он сматра да коначни споразум са Србијом треба да садржи узајамно признавање и чланство Косова у међународним организацијама.
Косово ће, према његовим тврдњама, сачувати мултиетнички дух.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)



- Морамо да радимо на томе да решимо анимозитете који постоје већ 200 година. Не смемо да будемо таоци граница које су утврђене у Титовој Југославији. Југославије више нема - рекао је Тачи.

Констатовао је да “Косово има добре односе са свим суседима - Македонијом, Црном Гором и Албанијом” и да због тога "нико не треба да се осећа угроженим" због могућег споразума Београда и Приштине.

“Договор са Београдом о разграничењу био би историјски успех и победа за Албанце”, рекао је Тачи у Алпбаху. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ратни дани Хашима Тачија познатијег као “Змија”. Био је командант “Дреничке групе” терориста ОВК, који су починили велики број злочина над српским полицајцима, војницима, али и над ненаоружаним цивилима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА