Најновије

ВУЧИЋ ОДГОВОРИО БРИТАНСКОМ АМБАСАДОРУ КИФУ: Ако промена граница може да изазове проблеме, што сте их мењали 2008?

Председник Србије Александар Вучић осврнуо се данас у Алпбаху на поруку амбасадора Велике Британије Дениса Кифа да "промене граница могу изазвати проблеме", упитавши дипломату "зашто су онда мењане још 2008. године".

Денис Киф (фото: Јутјуб)

"Хоће да одговори на то питање? Ево ја га питам, пошто то носи са собом и ризик и цену. Што сте урушавали Србију 1999. године? За то ћете наћи оправдање у хуманитарној катастрофи... Сваких 10 година, кад вама одговара, можете да мењате границу, а кад би неко други кога се то тиче нешто покушао да уради мимо вашег знања, онда - "платићете цену и биће висок ризик". Који виши ризик ако договора не буде? Ми причамо о замрзнутом конфликту, а да ли ви разумете да суштински замрзнутог конфликта нема? Ту сви само чекају кад ће да ударе другу страну. Хоћете да идемо у ратове, сукобе? Ја нећу", поручио је Вучић из Аустрије на маргинама Европског форума.

Председник Србије је, такође, додао да жели да верује "да је амбасадор Киф имао добру намеру".

"Чекам одговоре. Што су признали независност Косова упркос Резолуцији 1244? Кажу - то је "суи генерис" случај. Нема сувише логике. А да ли је Британија много снажнија сила од нас, у то нема никакве сумње", закључио је Вучић.

ОВДЕ погледајте како су сорошоиди напали италијанског министра зато што није дозволио улаз илегалним имигрантима у земљу.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучићеви ставови о Косову и Метохији кроз године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА