Најновије

АСАД: Сирија се залаже за јачање положаја Јужне Осетије на међународном нивоу

Сирија се залаже за јачање положаја Јужне Осетије на међународном нивоу, рекао је председник Сиријске Арапске Републике Башар Асад, саопштио је у Цхинвалу амбасадор Сирије у Русији Ријад Хадад.

Асад (Фото: РИА)

"Имамо снажну жељу да Јужна Осетија ојача своје позиције на међународном нивоу - да допринесе ширењу правде и закона широм света", рекао је Хадад.

Како што је рекао Асад, Јужна Осетија се показала као независна држава у борби против својих непријатеља и данас је постала пример за оне који траже слободу, независност и суверенитет.

"Данас стојимо на прагу стварања светлије будућност захваљујући споразуму о пријатељству и сарадњи између две земље и других уговора потписаних током посете председника Сирији, што је добра основа за изградњу односа којима теже наше земље", - рекао је Хадад.

"Нема сумње да је ова посета била кључ у развијању односа између Сирије и Јужне Осетије.".

Према речима Асада, сиријски и осетински народ који желе мир ујединили су своју вољу да постигну бољу будућност за народ две земље. Сирија је посвећена партнерству и координацији на свим нивоима.

Хадад је у име сиријског народа и председника Асада честитао становницима Јужне Осетије 10. годишњицу признања независности Јужне Осетије од стране Руске Федерације.

У јулу су министар спољних послова Сиријске Арапске Републике Валид Муалем и његов југжноосетински колега Дмитриј Медоје потписали у Дамаску споразум о успостављању дипломатских односа између држава. Након тога, председник Јужне Осетије боравио је у званичној посети Сирији и састао се председником Асадом. Потписали су споразум о пријатељству и сарадњи.

Русија у Африци постаје доминантна сила – војни и привредни уговори у успону. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Састанак Асада и Путина

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА