Најновије

ЂУРИЋ: Вучић ће Србима с Косова рећи отворено и недвосмислено како ствари стоје!

- Србија и председник Вучић не гурају проблем Косова под тепих, већ покушавају да га реше - каже за ТВ Прва директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић (Фото: Јутјуб)

Политика Србије је одговорна што се огледа баш у томе да се са оваквим тешким проблемом хватамо у коштац, уместо да се проблем гура под тепих.

Председник Србије разговарао је с председником Косова Хашимом Тачијем на форуму Алпбах, а о том састанку Ђурић каже да је био тежак као и сваки.

- Ти разговори никада нису ни лаки, ни једноставни. Не можемо да бирамо с ким ћемо преговарати с албанске стране, односно ко ће њих да представља. Наши ставови и њихови о Косову су потпуно различити, али наша одговорност је да разговарамо о решењу - казао је Ђурић.

Он каже да га иритира то што многи код нас хоће да застраше Србе помињући нека решења као једина која ће им гарантовати права.

- Многи се у Србији труде да Србија у том процесу ништа не добије. Председник Србије је јасно рекао да то није могуће, јер Србија мора да буде успешна у том процесу - истиче Ђурић.

На питање да ли ће Вучић, када посети Србе на Косову, рећи свој предлог решења за питање Косова, Ђурић није директно одговорио али је рекао да ће им он отворено и недвосмислено рећи како ствари стоје и послати им снажну поруку.

Мило брише Србе из уџбеника и проглашава их окупаторима! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђурић: Од Велике Албаније нема ништа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА