Најновије

ХОРОР: Дошао је да уништи гнездо стршљенова, али га је језив призор оставио у шоку! (ВИДЕО)

Ивица Мишин из Тење код Осијека осам година уништава опасна гнезда стршљенова. Иако се сусретао са разним призорима, толико велико гнездо у животу никада није видео. 

Гнездо стршљена (Фото: Јутјуб)

Наиме, у месту Аљмаш стршљени су направили гнездо димензија 1,30 метара са метар и у њему је било око 320.000 стршљенова. 

Како преноси портал "24 сата", власник викендице позвао је Ивицу да дође и уништи легло.

"Требало ми је два и по сата да га уништим и више од три боце плина. Чим сам им се приближио, узнемирили су се, али сам морао да останем прибран. На срећу, све је прошло без проблема", каже Ивица.

Он је истакао да су стршљенови последњих година постали праве убице, јер је пре шест година дошло до укрштања домаћих аутохтоних врста са индијским стршљеном, па су мутирали. 

Ивица каже да се не слаже са научницима који кажу да није било мутације.

"На једној кући сам уништио три легла стршљенова. Једно је било од индијског стршљена, а друга два су била мутиране врсте", каже Ивица, додавши да га многи грађани зову да им помогне.

"Некад ме у помоћ зову људи, а некад и ватрогасци, спасилачка служба или чак полиција јер код нас не постоји бесплатна служба за то. Не тражим новац, али трошим гориво за ауто, тровалентни плин, дезинфекцијска средства, па се увек надам да ће ми људи дати нешто новца да покријем трошкове. Неки дају, неки ме готово отерају пошто уништим гнездо", огорчено каже Мишин.

Ивица је, протеклих година, решавао бројне ситуације са стршљеновима који су представљали опасност и за грађане у центру Осијека. Уклањао је легла са по неколико десетина хиљада стршљена.

"Само ове године уклонио сам више од 300 гнезда. Недавно сам у Подгорачу дошао код људи којима су стршљенови улетали у собу, а они су их, једног по једног, ударали. Кад сам се попео на таван, горе је било легло величине плинске боце у којем је било до 20-ак хиљада јединки. Били су шокирани кад су то видели", објаснио је он.

Прочитајте ОВДЕ каква се то грозота десила на обали реке Расине. Погледајте видео.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте невероватне снимке стршљена и прочитајте како да се заштитите од убода.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА