Најновије

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ АМЕРИЧКОГ ПРОФЕСОРА: Руси се нису мешали у америчке изборе, али постоје докази ко јесте! (ВИДЕО)

Иако се више од годину и по дана широм Америке трага за било каквим назнакама "руског мешања у унутрашња питања САД“, конкретних резултата још увек нема, али су се појавили реални докази да су се друге земље мешале.

Чомски (Фото: Јутјуб)

Познати амерички филозоф и публициста, професор лингвистике Масачусетског технолошког института Ноам Чомски (89) оптужио је америчке медије да превише пажње посвећују "Русијагејту", односно руском мешању у америчке изборе, иако нико и не обраћа пажњу да то чини управо Израел.

- Ако вас већ интересује страно мешање у наше изборе, чак и да су Руси у томе и учествовали, то не може да се мери ни на који начин, са мешањем које Израел чини, и то поприлично јавно - рекао је.

Као пример Чомски наводи не само утицај израелских лобиста на америчке власти, будући да су управо њихови лобисти јачи од било којих других, већ и на притисак који врше директно израелске власти.

- Када је израелски премијер Бењамин Нетанијаху 2015. године долетео у Вашингтон, он не само да је мимоишао тадашњег председника Барака Обаму, већ је и без његове дозволе говорио пред Конгресом о томе како нуклеарни споразум са Ираном није добар. То значи да је лидер једне државе јавно агитовао своје циљеве - истакао је Чомски.

Амерички филозоф упитао је и да ли је руски лидер Владимир Путин икада долазио да се обрати Конгресу покушавајући да преокрене политички курс Америке.

Израел се коцкао и изгубио у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА