Најновије

"Приче о промени граница штетне и опасне"

Свака прича о померању граница, размени територија и о цртању нових на бази етничких критеријума је врло штетна и опасна.

Балкан у пламену (фото: Правда)

Председавајући Већа министара БиХ је у среду на конференцији за новинаре у Сарајеву рекао да је таква прича осим тога у потпуној супротности са међународним стандардима, са суштинским циљевима Европске стратегије проширења до 2025. и са даљим развојем регионалних односа и смерницама Декларације о развоју добросуседских и регионалних односа.

Звиздић је такође рекао да они који заговарају демаркацију по етничким линијама сасвим сигурно се не зајажу за очување мира и стабилности на простору западног Балкана, пренела је Фена. 

- Ја мислим да је решење у сасвим другом моделу или сасвим другом правцу и због тога ја позивам наше суседе Хрватску и Србију да потпишемо уговор о граници као што смо то урадили са Црном Гором. Да са Хрватском ратификујемо Уговор о граници и одредимо међународни коридор до отвореног мора а да са Србијом потпишемо Уговор о граници на бази међународно утврђене границе из 1991 године - казао је Звиздић. 

Он је додао да ће се тиме уствари показати "веродостојност наших изјава када говоримо о поштовању суверенитета и територијалног интегритета". 

- Тиме ћемо и унапредити нашу међусобну сарадњу и јачање нашег поверења, јачање процеса помирења и наравно јачање укупне регионалне сарадње на простору западног Балкана - рекао је он.

ОВДЕ погледајте како је Дачић умало погинуо.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милорад Додик о границама на Балкану

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА