Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА ПРЕД ВЕЛИКОМ ПОБЕДОМ! Последњи бедем одбране џихадиста ИД биће на врху вулкана! (ФОТО/ВИДЕО)

Исламска држава (ИД) је на прагу пораза у јужној Сирији након низа губитака од Сиријске арапске војске и њихових савезника ове седмице.

Сиријска арапска војска (Фото: Јутјуб)

Према војном извору у Дамаску, Сиријска арапска армија је пооштрила опсаду снага Исламске државе на планини Ал-Сафа, не остављајући им практично места да се било где повуку.

Извор је додао да је Сиријска арапска армија јуче ослободила велики број области. Због погоршања ситуације по терористичку групу, Исламска држава је заробљена на великом вулкану, и више нема никаквих ресурса који би им помогли да се тамо одрже.

ИД је изгубио главни извор воде у уторак, када је Сиријска арапска армија ослободила подручје Саад Хател. Сада је само питање времена пре него што Исламска држава одустане од битке на истоку Свејде, јер и даље губи све више територија сваког дана.

САА и џихадисти ИД се жестоко сукобили на планини Ал Сафа. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Повод за свеобухватну офанзиву САА на последње упориште Исламске државе на југу Сирије, био је крвави терористички напад џихадиста у граду Свејда (претежно настањеним народом Друза) када је убијено близу 300 људи, највише цивила, међу којима и деца

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА