Најновије

ОТКУЦАВА САТ ЗА ДОНБАС: Украјина објавила у кога се узда, а у октобру....

Председник Врховне раде Украјине Андреј Парубиј изјавио је да одлука о томе да ли ће закон о специјалном статусу Донбаса, који истиче у октобру, бити продужен зависи од ставова међународних партнера, преносе медији.

Национална гарда Украјине (Фото: Ria)

- Саветоваћемо се да ли има потребе продужавати тај закон или не. Умногоме ће то зависити од става наших међународних партнера. Јасно је да је неопходно наставити политику санкција према Русији - рекао је он.

Парубиј је подсетио и да је прошле године, када је требало донети одлуку да се закон продужи на годину дана, такође био става да таква мера нема никаквог утицаја на реалну ситуацију на терену.

Закон о специјалном статусу Донбаса, који је усвојен 2014. године, након споразума у Минску, истиче у октобру ове године. 

Закон прописује да ће одређене области Донбаса, које не контролише Кијев, добити специјалан статус тек након одржавања локалних избора према украјинском закону и под надзором међународних посматрача. Међутим, избори нису одржани, а специјални статус самопроглашених ДНР и ЛНР остао је мртво слово на папиру. 

Прочитајте ОВДЕ какав то потрес за цео свет припрема Русија.

Извор: rs. sputnjiknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је Дејан Берић поручио Слободној Европи?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА