Најновије

ЗБОГ ОВОГ ТРИК ПИТАЊА СЕ ПАДА НА ВОЗАЧКОМ ИСПИТУ: Колико возач Хитне помоћи сме да попије?

Надлежни константно мењају Закон о безбедности у саобраћају у циљу боље безбедности, а будући возачи за теоријски испит треба да науче одговоре на око 2000 питања.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Тестови су знатно обимнији и као и ранијих година имају трик питање.

Испод фотографије кола Хитне помоћи стоји објашњење:

Возач возила на слици сме да има садржај алкохла у крви, највише до 0.30 мг/мл.

Многи кандидати су "падали" на испиту, јер су на ово питање одговарали да "возач овог возила уопште не сме да има алкохола у крви".

Никоме није било јасно зашто је тачан одговор онај који се налази у књизи, па су новинари назвали стручњака из Комитета за безбедност, Дамира Окановића, како би рекао о чему је реч.

- Ту сви греше, јер не виде да у датом примеру ротација на колима Хитне помоћи није укључена. По Закону, алкохол у крви не смеју да имају возила са првенством пролаза, а када нема ротације, онда то возило нема никакво првенство - објаснио је Окановић и додао да су без светала и сирене, амбулантна кола иста као и свака друга.

Питали су га да ли то значи да пацијенте који нису животно угрожени могу да возе особе које су конзумирале алкохол, а добили су потврдан одговор.

- Апсолутно да. Може одређена служба Хитне да забрани да возач има алкохола у крви, али то зависи од службе до службе, није законом дефинисано. Чињеница је да би возачи овог возила требало да буду обазриви и не пију, јер никада не знају када може уследити чувени "црвени" позив, па морају бити исправни и у том погледу - рекао је за Телеграф стручњак из области саобраћаја.

Руси не верују како је Србин од БМВ-а направио печењару, више ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбена дејства Сиријске Арапске Армије у Хами

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА