Најновије

ПОЗИВ ЈЕДИНСТВЕНЕ МАКЕДОНИЈЕ НА БОЈКОТ РЕФЕРЕНДУМА: Не дамо наш идентитет

Јединствена Македонија упутила је саопштење за јавност медијима.

Састанак на којем је договорен бојкот (фото: Јединствена Македонија)

Јединствена Македонија обавестила је јавност да је 28 организација, политичких партија, невладиних организација и грађаниских иницијатива из земље и дијаспоре потписало Мемородандум о стратешкој сарадњи којом се планира формирање Крзиног штаба против референдума који ће водити јавну пропаганду за неизлазак и бојкот референдума 30. септрембра 2018. године. Кампања ће се водити под слоганом Македонија- Бојкотује!

Они кажу да је општи закључак код потписника Меморандума да македонски народ и већи део грађана Републике Македоније неће изаћи на референдум зато што не прихватају промене имена и идентитета македонског народа.


Председник Јединствене Македоније Јанко Бачев каже да је ово велики историјски дан за Македонију.

- Ово је велики историјски дан Свемакедонског уједињења за одбрану вековног македонског имена. Већ сада је јасно да референдум неће успети. Гледамо очај и нервозу код македонске власти, прво због празних тргова на тзв. НАТО журкама, као и за празник Илинден где им је сметала МТВ (Македонска радио телевизија), која је омогућила јавности да види како су извиждани чланави Владе у Крушеву, такође, трикови Зева да бојкот значи прихватање договора о промени имена са циљем да измами грађане да изађу на референдум да би могао да га фалсификује. Међутим, ми силно осећамо, ово у Македонији битка је за име и идентитет македонског народа. Битка много већа од издајничке авантуре пучистичке власти у Скопљу која је купљена и контролисана из страних центара. Ово битка ће се завршити бојкотом и незласком на референдум 30. Септембра- истакао је Бачев.

ОВДЕ погледајте шта је одговорио Дачић Хрватима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Демонстрације у Скопљу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА