Најновије

БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ И ЛОВЦИ НА ТЕНКОВЕ: Ево шта све Кина нуди Србији од војног наоружања

Беспилотне летелице, борбена возила и ракетни системи само су део арсенала који је у Пекингу представљен српској војној делегацији, на челу са министром одране Александром Вулином, која је прошлог месеца боравила у Кини.

Војска Србије хвата корак са светом (Фото: mod.gov.rs)

У седишту компаније "Норинко", која производи оружје за копнену војску, понуда је је представљена у неколико тематских целина.

У првој сали су оклопна возила - од патролних, преко великих транспортних точкаша, до тенка МНТ-2000, наоружаног моћним топом калибра 125 мм. Међу средствима, у категорији оних које нема Војска Србије, издваја се ловац на тенкове "ЦТ", оклопно возило точкаша опремљен топом калибра 105 мм.

У сали са стрељачким наоружањем има свега - од пиштоља, преко аутоматских пушака, до тешких митраљеза, и то у руским и НАТО калибрима, као и "снајперских" бацача граната.

Једна тематска целина посвећена је системима ПВО, а у дворани посвећеној артиљерији изложене су хаубице, сличне нашим "Норама" и вишецевни бацачи ракета, међу којима и АР-3, који се може опремити двема врстама ракета земља-земља, домета до 130 км или 280 км.

У компанији ЦПМИЕЦ у Пекингу, гостима из Србије приказани су противваздухопловни системи средњег и малог домета "ФМ-3000" и "ФК-3".

Командна возила, радари и лансери постављену су у ограђеном комплексу зграда.

Делегацији из Србије приказано је, између осталог, више модела беспилотних летелица, укључујући и оне опремљене вођеним бомбама и ракетама за напад на циљеве на земљи.

Која су кључна места где може почети Трећи светски рат прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански о односу војних снага Хрватске и Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА