Најновије

Српско злато у рукама странаца - велика пљачка државе (ВИДЕО)

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је председник ДЈБ и доктор техничких наука (рударство-подземне експлоатације), др Бранислав Михајловић. Тема емисије је била велика рудна богаства у Србији и њихова експлоатација од стране великих наднационалних компанија.

Злато (Фото: Pixabay.com)

Михајловић је у емисији говорио о томе како се пљачка Србија путем експолатације злата, бакра и литијума, али и како СНС режим уз помоћ полукриминалних група терорише у мањим местима локално становништво поготово током изборних кампања.

„Невсун, мења еколошку студију, прави нову студију, која прави драматичну еколошку штету. Уводи комплетно рушење, до површине, направиће се један вулкански кратер, који ће имати пречник километар, километар и по, и дубину 800-900 метара. И после експлоатације руде то ће бити вечни ожиљак докле год буде планете Земље”, у емисији је устврдио др Бранислав Михајловић додајући:

„Кратер ће бити ту милионима година, са прљавом киселом водом, која ће загађивати водотокове. И то само зато, што овај начин експолатације им обезбеђује профит већи за 250 милиона долара, односно профит диже од 2,5 милијарде на 2,750 000 долара, правећи катастрофалне еколошке последице по локално становништво уништавајући тотално најмање три села и до 15% територије општине Бор. То је оно што мене боли и против чега се борим”, објаснио је он.

Да ли је насиље над неистомишљеницима у Србији ушло у нову фазу погледајте ОВДЕ.

Извор: Srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интерву са уредником Правде Игором Маринковићем.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА