Најновије

СВЕ У СЛУЖБИ МИГОВА 4++: Следи модификација "Адмирала Кузњецова“

Руски носач авиона "Адмирал Кузњецов" биће модификован да носи борбене авионе 4++ генерације МиГ-29К и МиГ-29КУБ, саопштио је шеф пројектно-кострукторског бироа „Невскоје“ Сергеј Орлов.

МиГ 29 (Фото: migavia.ru)

„МиГ-29К, МиГ-29КУБ, Су-33 и неки типови хеликоптера биће распоређени на ратном броду. Направиће се потребна прилагођавања за мигове. Пилоти желе нешто ново, боље и поузданије. Заправо, биће модернизован целупан бродски систем авионских и техничких компоненти", истакао је Орлов.

Пројекат 11435 тешки носач авиона "Адмирал Кузњецов" ушао је у састав совјетске флоте 1991. године. Тежак је око 59,000 тона и дугачак 306 метара. Може да развије брзину до 30 чворова.

Носи од 24 до 26 борбених авиона и 12 хеликоптера, а опремљен је противбродским и противваздушним ракетним системом одбране, артиљеријским топовима, као и противподморничким наоружањем.

Посаду чине 1300 морнара и 660 чланова авијације.

Нови авиони МиГ-29К и МиГ-29КУБ 4++ генерације први пут су се нашли на палуби носача у лето 2016. године, у оквиру ваздушне јединице планиране за интервенције у Сирији 2016-2017.

Хоће ли Грузија изабрати катастрофу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Глас Москве

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА