Најновије

ЗАПРЕТИЛИ ЗАХЛАЂЕЊЕМ ОДНОСА: Колинда је љута на Вучића, у Србију неће доћи

Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић неће доћи у званичну посету Србији , након што је председник Србије упоредио Хрватску и Хитлерову Немачку, пише загребачки Јутарњи лист и "најављује" дубоко захлађење односа са Србијом.

Колинда и Вучић (Фото: Јутјуб)

"Након последњег иступа (председника Србије) Александра Вучића, који је упоредио Хрватску и Хитлерову Немачку, немогуће је чак и размишљати о интензивирању односа између наших држава", преноси Јутарњи речи неименованог високог хрватског званичника.

Тај извор је казао и да следи "дубоко захлађење односа са Србијом на неодређено време".

"То, рецимо, значи да нема говора о посети председнице Колинде Грабар-Китаровић Србији иако постоји позив председника Вучића. Исто тако, неко време не треба очекивати ни сусрете виших владиних званичника Хрватске и Србије", навео је извор. Он је оценио и да је Вучић својом изјавом популистички заоштрио ситуацију.

"Српско вођство је страховито узрујало присуство Израела и САД на обележавању Олује, јер власти у Београду већ дуго уверавају тамошњу јавност како Србија има све више савезника. Онда виде израелске пилоте изнад Книна, и свима је јасно да то није истина, него је Хрватска у пуно бољој позицији. Осим тога, Вучић има големи интерни проблем, а то је признање Косова, па купује српску јавност оваквим националистичким иступима", оценио је неименовани званичник.

Септембар кључни за Србију, Вучић путује на КиМ, у Пекинг и Њујорк. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Колинда одговарају на провокативна питања српских новинара

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА