Најновије

Жестоке борбе у Јемену: Саудијци настављају бомбардовање

САНА- Борбе и бомбардовање положаја шитиских побуњеника Хутија, које предводи Саудијска Арабија, одвијају се широм Јемена, навели су званичници.
Бомбардовање Јемена (Фото: ansar-allah.net)

Бомбардовање Јемена (Фото: ansar-allah.net)

Осим тога, УН су саопштиле да је Ријад прихватио да обезбеди 273,7 милиона долара за хитну хуманитарну помоћ тој земљи. Борбе су интензивиране крајем марта када је међународна коалиција претежно сунитских земаља, предвођена Саудијском Арабијом, започела бомбардовање положаја Хутија, а ваздушни удари су додатно распламсали сукобе између побуњеника и снага лојалних одбеглом председнику Јемена Абеду Рабоу Мансуру Хадију. У јужном лучком граду Адену, другом највећем у Јемену, прохадијевске снаге су поново успоставиле контролу над деловима обале коју су држали борци одани побуњеничком лидеру Абдул-Малеку ел Хутију и бившем јеменском председнику Алију Абдулаху Салеху, навели су безбедносни званичници. Освојене позиције омогућавају им да нападну аеродром који држе побуњеници и тако пресеку линију снабдевања за антихадијевске снаге, додали су званичници. Према њиховим речима, побуњеничке снаге покушале су да освоје област Дар Саад, северно од Адена, али нису успеле. Телевизијска станица ел Масирах, наклоњена побуњеницима, објавила је да ће вечерас на њој говорити лидер ел Хути, што ће бити прво његово обраћање јавности од када су почели ваздушни удари.
Прочитајте још:Иран формирао специјални одред жена нинџи убица (ВИДЕО)Уколико дође до рата НАТО-а и Русије ова земља ће бити прва прегажена!
Истовремено, УН су у Аману навеле да је Саудијска Арабија пристала да у потпуности финансира захтев за 273,7 милиона долара вредну хитну помоћ како би се избегла хуманитарна катастрофа у Јемену. УН су издале прошле седмице хитан апел за помоћ Јемену, навевши да је она неопходна да би се спасли животи људи и заштитило око 7,5 милиона угрожених конфликтом, којима су потребни лекови, безбедна пијаћа вода, храна, смештај и логистичка подршка. Иначе, најмање 52 особе погинуле су у последња 24 сата у Јемену, саопштили су лекари и локални званичници. Извор: АП, Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА