Најновије

АМЕРИКА НЕМА ОДБРАНУ ОД ПУТИНОВИХ РАКЕТА: Војска САД не може да региструје ни најобичнији свемирски објекат (ВИДЕО)

Америка нема апсолутно никакву одбрану од руског оружја. То доказује инцидент који се догодио 25. јула, кад је метеор експлодирао и пао на америчку авио-базу "Тул" на Гренланду, а систем за рано упозоравање на нападе није успео ни да га детектује.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Стручњаци кажу да је свемирски објекат лако могао да буде и руска ракета, коју радари такође не би регистровали.

Скривање истине

Према наводима америчких медија, огроман метеор је експлодирао изнад америчког радарског система за рано упозорење на напад. Јачина експлозије је била 2,1 килотона, што може да се упореди са јачином тактичког нуклеарног пројектила.

Проблем је, међутим, у томе што радари авио-базе "Тул", једне од кључних елемената америчког система за упозорење о ракетном нападу, уопште нису открили објекат који долеће. Иако су систем за посматрање свемирског простора, као и сви системи праћења били у функцији, нису детектовали метеор.

Ханс Кристенсен, директор Нуклеарног информационог пројекта у Федерацији америчких научника, навео је да је уместо метеора ка бази могла да лети и руска ракета а да то нико не примети.

- Кад се експлозија догодила, неки су могли да помисле да су нас напали Руси - навео је Кристенсен.

Америчка база "Тул" покушала је да сакрије инцидент од јавности, међутим, све се ипак сазнало. Због скривања информација грађани САД су помислили да је метеор потпуно уништио базу, али званичници америчке војске уверавају да ниједан објекат није оштећен, иако је експлозија била екстремно јака.

- Метеор није погодио базу. Пао је подаље од ње. Ниједан објекат није оштећен, као ни систем за рано упозорење на напад - навео је неименовани званичник Пентагона.

Међутим, безбедносни стручњаци верују да војска САД покушава да сакрије своју срамоту - да радарски систем на Гренланду није регистровао метеор, што значи да не би детектовао ни руску плутајућу нуклеарну бојеву главу "авангарда". У питању је најмодерније руско оружје које је руски председник Владимир Путин представио у марту.

-"Авангарда" се креће брзином од 24.696 километара на час, што је преко 20 пута брже од звука. Уколико амерички радарски ситем није успео да детектује огроман метеор, сасвим сигурно не би успео да региструје ни "авангарду". То значи да САД заправо немају одбрану од модерног руског наоружања - оцена је стручњака.

Страховања оправдана

Они подсећају да Путин има и друге ракете које је немогуће детектовати.

- Ако америчка војска није успела да примети метеор, како би регистровала нове руске пројектиле које су направљени да заобиђу сваки антиракетни систем на свету - питају експерти.

Њихова страховања су оправдана, будући да је Русија значајно повећала снагу свог стратешког наоружања. Конструисане су ракете и нуклеарне бојеве главе 20 пута брже од звука које не може да детектује ниједан антиракетни систем, пројектили који могу да погоде било коју тачку на планети и имају нуклеарни погон, подводни дронови који могу да униште носаче авиона, као и ласерско оружје.

Три радара за одбрану

Амерички систем за рано упозорење на напад балистичким ракетама  састоји се из три радара. Један се налази у бази "Тул" на Гренланду, други у бази "Клир" на Аљасци, а трећи у бази "Фајлингдејлс" у Енглеској. Радари, осим што детектују балистичке ракете, надгледају и свемир и прате сателите.
Систем би требало да је у могућности да прати више пројектила, да препозна њихов тип, израчуна одакле су испаљени и где ће пасти.

Америка се може урушити под тежином себичних интереса своје владајуће класе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА