Најновије

Лондон против промене граница, Вашингтон за креативност две стране

Британија сматра да позиви за промену граница на Балкану могу донети нестабилност, саопштила је британска амбасада у Приштини.

Приштина (фото: РИА)

„Верујемо да позиви за измену националних граница могу довести до дестабилизације”, навела је амбасада у одговору Радију Слободна Европа на албанском језику.

У саопштењу се подсећа да британска влада подржава нормализацију односа између Београда и Приштине, за коју сматра да је од виталног значаја за безбедност, стабилност и просперитет „обе земље и региона у целини”.

Сједињене Америчке Државе су, како је раније данас речено Танјугу у Амбасади САД у Београду, спремне да слушају и помогну Београду и Приштини у проналажењу заједнички договореног решења за Косово.

Из амбасаде такође истичу да је време да обе стране буду „креативне и флексибилне”.

Ово је данас речено Танјугу у амбасади САД у одговору на питање да ли се идеја председника Србије Александра Вучића о разграничењу са Албанцима уклапа у приступ који је ових дана предочен јавности из Стејт департмента да је потребно одрживо решење, а да „стране треба да буду далековиде и флексибилне”.

Истовремено истичу да решење мора да дође од Београда и Приштине.

„Потпуна нормализација односа између Србије и Косова је кључна за регионалну стабилност. Нормализација би такође обема земљама отворила јасан пут према коначном чланству у ЕУ. САД снажно подржавају дијалог између Београда и Приштине који се одвија под покровитељством ЕУ. Време је да стране буду креативне и флексибилне”, наводи се у одговору Амбасаде САД.

ОВДЕ погледајте како је Чепурин певао песму о Косову.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Забрањени спот о Вучићу и Косову

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА