Најновије

РОХАНИ УПОЗОРАВА КИМА: Америци се не може веровати

Ирански председник Хасан Рохани рекао је севернокорејском министру спољних послова да се Сједињеним Америчким Државама не може веровати, јављају ирански државни медији, у тренутку када САД покушавају да договором окончају нуклеарне и ракетне програме Пјонгјанга.

Рохани (Фото: Јутјуб)

"Поступци америчке администрације протеклих година довели су до тога да се САД широм света сматрају непоузданом земљом, која није достојна поверења и која не испуњава ниједну од својих обавеза", рекао је Рохани шефу севернокорејске дипломатије Ри Јонг-хоу, који је посетио Иран након што су САД поново увеле санкције Техерану, преноси ИРНА.

У садашњој ситуацији, истакао је Рохани, пријатељске земље би требало да развијају своје односе и сарадњу у међународној заједници. Он је нагласио да су Иран и Северна Кореја "увек имале блиске погледе" на многа питања, преноси Ројтерс.

Ри је Роханију рекао да је повлачење Вашингтона из нуклеарног споразума постигнутог са Ираном 2015. и поновно увођење санкција тој земљи "акција противна међународним правилима и прописима".

"Стратешка политика Северне Кореје јесте продубљивање односа са Исламском Републиком Ираном и супротстављање унилтерализму", истакао је севернокорејски министар.

Иран је ове недеље одбацио понуду Вашингтона за разговоре, поручивши да не може да преговара након што се администрација председника Доналда Трампа повукла из нуклеарног споразума.

Ри је у Техеран допутовао са безбедносног форума у Сингапуру, где је амерички државни секретар Мајкл Помпео говорио о споразуму постигнутом на јунском самиту између Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг-уна о денуклеаризацији Пјонгјанга.

Америка нема одбрану од руских ракета. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рохани каже да САД нису свесне последица санкција Ирану

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА