Најновије

АМЕРИКАНЦИМА НИЈЕ ПРИЈАТНО: Нуклеарне бомбе ће да им падају због ...

Кина, најмногољуднија држава света, жели своју нарастајући економску да преточи и у војну моћ, како би проширила свој утицај.

Балистички пројектил (Фото: ЈуТјуб)

Оно где Кина највише жели за сада да рашири свој утицај је на Јужнокинеском мору, где на гребенима прави вештачка острва. Због тога улази у сукоб не само са САД већ и са суседима, који такође полажу право на територијалне воде у овом мору (Вијетнам, Филипини, Малезија).

Зато се и Кина убрзано наоружава. Од невидљивих борбених авиона до ракета ваздух-ваздух дугог домета, до унапређења вештачке интелигенције и квантних компјутера, напредак Кине у војној технологији ће ускоро представљати велику претњу потенцијалним супарницима.

Једна од нових технологија јесте електромагнетни топ, који користи снажне магнете да обара бојеве главе које нападају кинеске положаје и пловила.

Хиперсонична ракета X-51А ће бити у могућности да лети брже од 5.000 километара на сат, без губљења маневарских способности.

Нови кинески стелт авион Ј-20 је покушај да се престигне САД у ваздушној надмоћи.

Ова летелица је већ у употреби, иако има многих оперативних проблема који се решавају и биће главно оружје у кинеској ваздушној премоћи следећих деценија.

Кинески први носач авиона Лијаонинг је ушао у употребу, главно оружје у пројекцији моћи широм светских океана, а ускоро се очекује завршетак изградње и другог носача авиона исте класе.

Међу жељама кинеских планера су и оружја за уништавање сателита, односно балистичке ракете које могу да се испаљују у свемир, те се Кина увелико спрема и за потенцијални конфликт у свемиру.

ОВДЕ погледајте шја је Лазански рекао о Војсци Србије.

Извор: vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тестирање нуклеарне бомбе Б61-12

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА