Најновије

ИРАЧКИ ЗВАНИЧНИК ДЕМАНТОВАО РОЈТЕРС: Иран није допремио пројектиле у Ирак! (ВИДЕО)

Један ирачки званичник одбацио је извештај Ројтерса о наводном допремању балистичких ракета Хашд ал-Шабијевим снагама у Ираку, јавио је Ал-Хаџат.

Иранска војска (Фото: top war)

- Такви извештаји нису прецизни. Постоји грешка у ономе што је речено. Ракете је произвео Хашд ал-Шаби и оне су приказане током церемоније прослављања победе над ИД - рекао је неименован ирачки званичник у суботу у дневнику ал-Хаџат на арапском језику.

Додао је да домет ракета није већи од 50км, наглашавајући да они не представљају претњу комшијама. Ирачки званичник изразио је забринутост због тога што би такви наводи могли да утичу на успостављање одређених ирачких група или фигура које би се супротставиле распоређивању снага САД у Ираку.

Видео испод: Снаге Јединица народне мобилизације (ПМУ) или на арапском транскрибовано Хашд ал Шаби, током борби против Исламске државе у Ираку

Извештај Ројтерса од петка тврди да су балистичке ракете пребачене из Ирана у Ирак у протеклих неколико месеци како би угрозиле иранске непријатеље у региону.

Џихадисти у источној Свејди су на измаку снаге. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хашд ал Шаби је шиитска, про-иранска формација, за једне ослободилачка фракција у Ираку, док јој многи замерају на бруталности коју њени припадници испољавају у освети према сунитима, која се може поредити са бруталношћу Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА