Најновије

УДАР НА СЛОБОДУ ШТАМПЕ! Ухапшени новинари због писања о корупцији и криминалу у полицији (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција је јуче поподне ухапсила два новинара.

Хапшење (фото: Pixabay)

Да се западне земље понашају по принципу “корила коза овцу” одавно знамо, а најновији пример је акција британске полиције, коју би она прва осудила да се десила у некој другој земљи. 

Британци себи дају за право да ограничавају слободе штампе.

Двојица новинара ухапшени су због сумње да су од полицијског обудсмана у Северној Ирској украли документе које су користили у документарном филму у којем се помиње наводна умешаност полиције у заташкавању убиства шест навијача у селу Лафинисленд 1994. године.

Полиција је саопштила да су новинари ослобођени уз кауцију, а суд је привремено забранио припадницима безбедносних служби да прегледају заплењене материјале и документа.

У документарном филму из прошле године под називом "Ниједан непреврнут камен" наводе се подаци о припаднику протестантске паравојне јединице за које полиција верује да је убио шест фудбалских навијача 1994. године.

У филму се износе детаљи о наводној полицијској сарадњи што је полицијски омбудсман помињао у свом извештају из 2016. године. Нико није кривично одговарао за убиства.

Новинари су ухапшени у заједничкој акцији полиције Северне Ирске и региона Дурам.

Продуцент документарног филма Алекс Гибни сматра да су новинари ухапшени, јер су добро обављали свој посао.

- У филму се говори о неуспеху полиције да на одговарајући начин истражи масакр у Лафинисленду и тражи се одговорност осумњичених убица. Шта је полиција урадила? Да ли су отворили истрагу о убиству? Не, ухапсили су оне који су говорили истину - каже Гибни.

Припадник протестантске паравојске убио је 18. јуна 1994. године у бару "Хајтс" у Лафинисленду шест особа. Он је насумично отворио ватру на госте који су на телевизији гледали фудбалску утакмицу Светског првенства између Ирске и Италије.

ОВДЕ погледајте како су Хути растурили Саудијце.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Слобода штампе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА