Најновије

ШОКАНТНО СВЕДОЧЕЊЕ ЗАШТИЋЕНОГ СВЕДОКА KW-568: Алијин обавештајац Осман убијао Србе из чисте забаве, а сада ради у...

Осман Мехмедагић Осмица, актуелни шеф Обавештајно сигурносне агенције БиХ, који данас за рачун Британаца прислушкује председнике Вучића и Додика, током рата убијао је снајпером, из садистичког задовољства и мржње, Србе у Сарајеву.

Алија Изетбеговић постројава муџахедине (Фото: Јутјуб)

Као члан "Бисера", гарде Алије Изетбеговића, био је његов омиљени пратилац на путовањима ван Сарајева. А када није био на служби убијао је из снајпера! Од маја 1992. до јуна 1994. био је убица без милости. Сејао је смрт по српској Грбавици. Пуцао је из зграда на Добрињи и са Ступа, а када би се враћао у штаб волео је да се хвали како је био успешан у убијању - ово сведочи КW-568, заштићени хашки сведок који се налази у програму заштите српског правосуђа.


О јединици "Бисери", у којој је и сам службовао, КW-568 је ексклузивно говорио. Претходно се у јавности појављивао само на суђењима Караџићу и Младићу у Хагу. Његови искази нису били јавни, већ су само приложени Судском већу. Према речима овог 60-годишњака, "број 1" Алијине преторијанске гарде био је Харис Луковац, звани “Јединица”, сада амбасадор БиХ у Јордану. Мехмедагић је био човек број 2 и њега је Алија уз Луковца увек водио као личну пратњу у иностранство. Сада само КW-568, уз Алију Изетбеговића био је у Сарајеву. Сведок објашњава да је муслимански лидер Сарајевом волео да шета уз његову пратњу, вероватно јер му је он горостасном грађом уливао поверење.

- Мехмедагић се разликовао од нас јер није могао да седи у касарни када је био слободан од службе - присећа се овај човек. Слободно време прекраћивао је тако што би узимао снајпер и у пратњи такође "бисера" Сељахудина одлазио на линије одакле се могло пуцати по Србима! - тврди КW-568.

О јединици "Бисери", из које долази Осман Мехмедагић, у јавности се готово ништа није знало до 2014. Тада се на процесу Радовану Караџићу појавио овај сведок одбране који је донекле пореметио хашки наратив о "злим Србима који су терорисали Сарајлије".

- Ми смо заиста били нека врста тајне током рата. Пре него што би неког одабрали за јединицу јасно му је стављено до знања да ни под којим условима и никад не сме да прича о служби. Само једанпут се догодило да је наш припадник нешто прозборио са једним новинарем и због тога је после тешко малтретиран - открива КW-568.

Човек из Вишеграда наводи да је до јуна 1994. године, док је био у служби, из дела града под Алијином контролом стално деловало 30 снајпериста.

- У војној болници такође је било снајперско гнездо. Тамо је главни био Алијин друг из странке Абдулах Никаш. Сви спратови болнице изнад четвртог су били затворени, а на врху се увек налазио убица. Одатле се пуцало по Грбавици и Јеврејском гробљу. Сећам се да је новинар Би-Би-Си-ја једини имао дозволу да снима са врха болнице, јер када би наши припуцали Срби би узвраћали. Са крова болнице су настајали "потресни снимци" за светску јавност о српском малтретирању Сарајлија.

Вучић је невиђени издајица, а Шешељ је ноторна луда. Погледајте ОВДЕ о чему се ради.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Босанска телевизија ОБН о Осману Мехмедагићу Осмици

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА