Најновије

СУКАЈЛАБИЈА ХЕРОЈСКИ ОДОЛЕВА ЏИХАДИСТИМА! Хришћански град годинама први на удару терориста! (МАПА/ВИДЕО)

Врховни војни заповедник групе Арар ал-Шам убијен је у нападу САА у северном делу Хаме, док се владине снаге припремају за масовни напад. Овај терориста је одговоран за недавни напад на град Сукајлабију. Одбрану града Сукајлабије предводи легендарни командант Набел Алабдала.

Командант Националних одбрамбених снага сиријске војске града Сукајлабија, Набел Алабдала на првој линији фронта (Фото: Јутјуб/Julian S. Hanna)

Абу Валид Карназ је убијен заједно са тројицом својих сабораца када је њихово возило погођено артиљеријском гранатом које су испалиле сиријске снаге на периферији града Куркат на крајњем северозападном делу Хаме. Злогласни џихадисти су стајали иза недавног крвавог ракетног напада који је погодио град Ал-Сукајлабију. Сиријска војска је успела да га лоцира уз помоћ руских војних посматрача.

Град Сукајлабија је смештен на крајњем северу Хаме. У питању је хришћанско православно место са близу 18.000 становника. Град је годинама током рата био бедем Сирије од џихадиста и њихових спонзора. Такође, треба рећи да је у одбрани града погинуо и велики број браниоца. Гинули су и војници и цивили, свих узраста, али град никада није пао у руке злочинаца. 

На само 2 километра северно од Ал Сукајлабије налази се опасно џихадистичко легло и упориште, град Калат ал Мадик, одакле су терористи често покушавали пробој и офанзиву, али безуспешно. У великој мери град је опстао због слоге становништва, али и легендарног команданта одбране господина Набела Алабдале, који је увек ту где су и његови војници. 

Сукајлабија воли свог команданта одбране Набела Алабдалу. Он се често појављује на првим линијама фронта, у добру и злу, увек је са својим народом. Препознатљив је и аутентичан по томе што увек носи мараму преко главе, па неодољиво подсећа на неког пророка, па и самог Господа. Велику подршку граду и околини пружају руске копнене снаге, а недалеко од Сукајлабије се налази и руска посматрачка база. Такође, руска авијација има снажну улогу у одбрани Хаме, па и града Сукајлабије.

Током ове недеље Сукајлабија се нашла под озбиљним нападима џихадиста, али су напади одбијени. У граду је било и повређених од последица пада граната. Џихадисти су током напада користили међународно забрањене касатне бомбе.

Прочитајте ОВДЕ каква је тренутно ситуација на југу Сирије.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Патриотска песма Сиријске арапске армије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА