Најновије

УН НАПАЛЕ АУСТРИЈУ И ИТАЛИЈУ ЗБОГ МИГРАНАТА: Они им одговорили...

Аустријски канцелар Себастијан Курц изјавио је да поздравља изјаву новог високог комесара УН за избеглице Мишел Башеле као "пружање могућности да се исправе предрасуде и намерно ширење нетачних информација о Аустрији".

Штрахе и Салвини (фото: Јутјуб)

Нови високи комесар УН за људска права представила је раније данас план да пошаље тимове у Италију и Аустрију да спроведу истрагу о опхођењу према мигрантима. Она је рекла да се постављање повратка миграната из Европе за приоритет, без обезбеђивања поштовања кључних људских права, не може сматрати заштитним одзивом. Башеле је истакла да се у њеној канцеларији очекује да се пошаље тим у Аустрију, како би проценио тренутни развој догађаја, јавио је АП.

- Планирамо да пошаљемо особље и у Италију, како би проценили извештаје о наглом порасту броја случајева насиља и расизма против миграната, особа афричког порекла и Рома - рекла је она.

Башеле је у свом првом говору од када је постављена на нову дужност, такође, позвала Кину да допусти улаз посматрачима након "веома узнемирујућих" оптужби у великим едукативним камповима у којима власт држи припаднике муслиманске мањине Ујгуре у провинцији Синђијанг.

Кина је одбацила оптужбе о постојању оваквих кампова и оптужила "спољне факторе" да изазивају нереде у овом немирном региону.

ОВДЕ погледајте све о стравичној експлозији.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Србија да прихвати мигранте јер ће да нам поправе наталитет

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА