Најновије

"Вучићева порука која је у говору послата је шизофрена"

У говору у Косовској Митровици председник Србије није рекао ништа ново, оценио је народни посланик и политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић. Зоран Пановић је рекао да је порука Вучића у говору контрадикторна, али да његови бирачи то не уочавају.

Вучић (Фото: Јутјуб)

“Он заиста није рекао ништа ново, тога је изгледа и свестан, па је зато и рекао у говору да ће га противници критиковати како ништа није рекао. Он је рекао ништа, али је то рекао на поетичнији начин, мало упакован, у односу на претходне дане”, казао је Вукадиновић у програму Н1.

Вучић је у говору послао двоструку поруку, какве увек шаље, каже Вукадиновић, очигледно тенденциозно.

“Мислим да је на делу покушај да се политиком Чедомира Јовановића и ЛДП и сачувају гласачи Милошевића и Шешеља”, казао је.

Порука која је у говору послата је шизофрена, али она ће можда ипак бити успешна.

“Говор је имао реторичке обланде кнеза Лазара, похвале Милошевићу, обланде Драшковићевске, а поруке ЛПД-овске”, каже Вукадиновић, називајући ту поруку шизоидном.

Јучерашњи говор представља и наговештај одлагања решења косовског питања, сматра он.

Пановић: Покушаји Вучића да од СНС направи ЛДП

Зоран Пановић је рекао да је порука Вучића у говору контрадикторна, али да његови бирачи то не уочавају.

“Вучић цинцулира и пази да не повреди националистичко бирачко телео које је стално у ревизији 90 година, и оно што је јако лоше је да као да се тога нисмо ослободили”, рекао је Пановић.

Он је оценио да Вучић стално покушава да од СНС направи ЛДП. “То његови бирачи не уочавају. Он може да води контрадикторну политику, а да бирачи то не примете. То је велика политичка вештина која је неоспорна”, додаје.

Гости Н1 су оценили да је говор више леп, него што ће ући у збирке, јер нема садрзаја, али да је чак и у том говору опозиција “поткачена”.

Вучић цитира плејаду мисилаца од Пекића до Николаја, каже Пановић и додај, да уз пропаганду с друге стране, то прави простор који се неуротизује и фаталне поделе у друштву.

“Заправо и у том лепом говору чуо се сијасет оптужби, опрао је руке и кривицу за Косово поделио на кнеза Лазара, Милошевица и опозицију, само је заборавио да помене бриселски спразум којим је предао институције на Косову”, казао је Вукадиновић.

Додаје да Вучић с једне стране прича о јединству, а после тога одмах напада “злу опозицију, која је иначе шака јада и једва преживљава политички”.

“То је провидан маневар, некоректан, ако претендујете да држите историјски говор. То је био антигазиместански говор упакован у патриотско и газименстанско рухо, али и врста самокритике”, закључио је Вукадиновић.

Британија објавила рат Путину, одузима имовину руским олигарсима! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА