Најновије

АМЕРИКАНЦЕ ТРЕБА ДА БУДЕ СРАМОТА! Ноле срео Осаку после Серениног скандала, а онда је рекао... (ВИДЕО)

Новак Ђоковић је у дану после освајања УС Опена имао неколико обавеза. Једна од њих је била појављивање у ТВ студију где, традиционално, долазе освајачи титуле на њујоршком гренд слему, а тамо је срео и Наоми Осаку, 20-годишњакињу која је приредила сензацију освојивши титулу у мечу са Сереном Вилијамс. Мечу који је био проткан великим скандалом, а о коме је Ноле имао шта да каже младој Јапанки.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, судија Карлос Рамос је средином другог сета поменутог меча за титулу у женској конкуренцији најпре опоменуо Вилијамсову због тога што је, противно правилима, између поена комуницирала са тренером. Након што је она тај прекршај поновила, почела да се буни јер јој је Рамос одузео поен, како и предвиђају тениски прописи. Тада је Серена направила сцену која је изазвала огромне полемике - свађала се са главним судијом оптужујући га за сексизам, меч је због тога морао да буде на кратко прекинут, а онда је Рамос решио да јој не остане дужан - одузео јој је гем. Осака је тако повела са 5:3, недуго затим и прославила победу, што публика баш и није примила како је ред - звиждала је Јапанки, као да је она за било шта од поменутог крива, те је Вилијамсова на крају смиривала гледаоце јер је Осака била уплакана.

Након што је Новак Ђоковић савладао у три сета Хуана Мартина дел Потра и тако стигао до 14. гренд слем титуле, америчке новинаре је занимао његов став о "афери Вилијамс", а оно што им је тада рекао - није се уопште "поклопило" са Серениним и ставовима дела локалне јавности да је у питању било сексистичко понашање арбитра. У студију, Ноле се најпре срео са Осакиним агентом Стјуартом Дугуидом, док се млада Јапанка спремала да стане пред новинаре.

- Држала се сјајно (после финала) - рекао Ђоковић, а преноси званични сајт АТП-а.

И, ту негде, у те три речи, стаје све оно што је америчка публика која је звиждала младој Американки требала да чује. Тенисерка која је пре само четири године молила Серену, свог идола, за заједничку фотографију, после финала је била у сузама. Али, остала достојанствена, привевши крају церемонију како је знала и умела, не утицавши никако на оно што се око ње дешава. Примила је трофеј, захвалила се свима и, када је све било готово, отишла полако са велике позорнице.

- Држала се сјајно - поновио је Ноле и када је Осака прилазила, да и амерички новинари чују.

Када је поразговарао са Јапанком, било је то на далеко ведрије теме.

- Нисам никада гостовала у једном оваквом ТВ шоу – рекла му је она. Ђоковић се само насмејао.

- Знаш, очекивала сам да је овај трофеј тежи - поверила му се.

- Стоји ти сасвим добро - одговорио јој је, да сви чују.

Наоми Осака је нова, сензационална шампионка УС Опена. Извиждана као да је прекршила сва тениска и морална правила. А једино што је урадила било је што се усудила да победи непобедиву. Ђоковићева подршка у ТВ студију јасно га је сврстала на страну не само 20-годишње Јапанке, већ и свих оних који су се саосећали са младом тенисерком која је доживела оно што се, по категорисању бруке на гренд слем турнирима, не памти у скорије време.

Новак у ТВ шоу објаснио зашто псује током меча. Погледајте ОВДЕ.

Извор: blic.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА