Најновије

ДЕТАЉИ ХОРОРА КОД СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА! Малолетник везао за дрво болесног човека и оставио га да умре

Векослав К. (14) из Сремских Карловаца ухапшен је због сумње да је најлоном и пертлама везао комшију Живослава Живу Милетића (64) и оставио га, несрећни човек преминуо у мукама.

Илустрација (Фото: pixabay)

Мало сам се играо и зезао са чика Живом, волео сам да га задиркујем јер је луд, али нисам хтео да га убијем!

Ово је полицији изјавио Векослав К. (14) из Сремских Карловаца, који је ухапшен због сумње да је комшију Живослава Живу Милетића (64) везао за дрво и онда га оставио да умре у највећим мукама.

Стравичан злочин догодио се крајем августа у близини Буковачког пута у насељу Дока у Сремским Карловцима, а Живослављево тело нађено је случајно у недељу увече. Призор је био стравичан, леш се распадао, а руке су му биле везане најлоном, а ноге пертлама.

Полиција је убрзо решила мистерију и привела малолетног Векослава К., који је у полицији признао да се "мало играо са Живом".

Гађао га камењем

- Нисам имао намеру да га убијем. Знам да је луд, па сам се тако повремено зезао с њим. Гађао бих га камењем и никада ми се није супротставио. Тог дана сам га видео у близини његове куће и пало ми је на памет да се поиграм. Рекао сам му да седне поред једног дрвета, што је он одмах и урадио. Имао је у џепу неки канап од најлона и пертлу у чизми, које је увек носио. Везао сам му горњи део и ноге, оставио га и отишао сам. Мислио сам да ће се сам одвезати - рекао је хладнокрвно дечак на саслушању.

Међутим, како кажу мештани Сремских Карловаца, Жива је био толика добрица да би послушао свачију наредбу.

- Јадничак, он сигурно није смео да се одвеже јер је мислио да ће овај да се врати. Сигурно је умро и од глади, и од жеђи, и од ове врућине. Страшна и грозна смрт - каже један мештанин овог места, у коме су сви занемели када су чули да је предоброг Живу убио малолетник.

Пакао са мајком

Он додаје да је Жива цео живот провео с родитељима, а да га је након очеве смрти мајка, иако има 85 година, малтретирала и тукла. Иначе и она и син Жива су били психички оболели.

- Лети је ишао у чизмама и центром шетао свињу. Он мрава не би згазио. Свима је хтео да помогне, а није имао никога од ближих, само мајку. Ми комшије смо покушавали да му помогнемо да оде у неки дом, али нисмо успели на време - каже тај мештанин.

У суботу, 1. септембра, Живина мајка је дошла код прве комшинице да јој каже да јој је син нестао.

- Рекла ми је: "Нема Живе." Питала сам је како га нема, а она је одговорила: "Па нема га од синоћ." Питала сам је: "Па како то", а она ми је рекла: "Ма сигурно је побегао од куће, изгубио ми је кључ, па сам га грдила!" Ја сам се одмах спремила и отишла у полицију и пријавила његов нестанак - каже комшиница породице Милетић.

Покренута истрага

Како Курир сазнаје из извора блиских истрази, против малолетног Векослава К. биће поднета кривична пријава и он ће у законском року бити спроведен на саслушање код судије за малолетнике.

- С обзиром на то да је осумњичени напунио 14 година, он подлеже кривичној одговорности и у даљем току поступка судиће му се на основу закона за малолетнике - објаснио је извор.

Нови руски дрон заледио НАТО. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Убиство усред бела дана

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА