Најновије

АМЕРИ ХВАЛЕ ПУТИНОВЕ РАКЕТЕ: Застрашујући С-500 погађа мету на 500 километара, наш ПВО не може да добаци толико! (ВИДЕО)

Амерички портал Национални интерес тврди да је руски противваздушни систем "С-500" погодио циљ удаљен 500 километара, те да у фази испитивања постиже изузетне резултате.

Амери хвале Путинове ракете (Фото: РИА)

"Нови застрашујући ракетни систем 'С-500 прометеј'` поново је оборио рекорд када је реч о домету", наводи амерички портал Нешенел интерест.

У тексту се тврди да је нови руски ракетни систем једнако ефикасан у борби са авионима који поседују стелт технологију, укључујући америчке "Ф-22" и "Ф-35".

Још неки амерички портали објавили су исту информацију, према којој "С-500" може да пресретне ваздушне циљеве који лете надзвучном брзином, те цели спектар ваздухоплова и беспилотних летелица, укључујући и вишенаменске борбене авионе пете генерације "Ф-22" и "Ф-35".

Према војним изворима из САД, Русија је већ тестирала "С-500" у "оквирима који су раније сматрани недостижним".

Тако је стигла и информација да је "С-500" погодио циљ који се налазио на удаљености од око 500 километара, што је за око 80,5 километара више у односу на способност најбољих америчких система.

Прати десет ракета истовремено

Према проценама овог америчког портала, "С-500" може да обори циљ који се креће у пречнику од 600 километара од транспортно-лансирне јединице и на висини од 200 километара. Систем, истовремено, може да пресретне до десет балистичких ракета. При томе, "С-500" може бити саставни део стандардног система противваздушне одбране.

Да ли је велики напад на Сирију изводљив или су Руси прејаки прочитајте ОВДЕ.

Извор: Nationalinterest.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА