Најновије

ВУЧИЋ ПЕНЗИОНИСАО ДИКОВИЋА: Нови начелник "НАТО" генерал

Љубиша Диковић више неће обављати функцију начелника Генералштаба Војске Србије, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Диковић (фото: Јутјуб)

Вучић је ову информацију саопштио након састанка са министром одбране Александром Вулином и представницима војног врха са којима је разговарао о кадровским и другим променама у Војсци Србије.

- У складу са Уставом Србије и бројних консултација донео сам више указа о посатављењу и разрешењу. Прихватио сам захтев Диковића за пензионисањем. Желим да му се захвалим на часном, посвећеном и пожртвованом односу, као и љубави према Србији - рекао је Вучић.

Он је додао да је Диковић добио орден Карађорђеве звезде првог степена, а то је највиши орден који српски војник може да добије.

Нови начелник Генералштаба је генерал-мајор Милан Мојсиловић, док је генерал мајор Петар Цветковић именован за његовог заменика.

Шеф Војног представништва у Мисији Републике Србије при НАТО у Бриселу

Нови начелник Генералштаба Војске Србије, Милан Мојсиловић.

Завршио је Војну Академију, Командно-штабну школу и Школу националне одбране у Београду.

Од значајнијих интернационалних курсева завршио је извршни програм у трајању од четири месеца у Европском колеџу за безбедносне студије.

Од значајнијих оперативних дужности обављао је дужност начелника оперативног оделења у Команди оперативних снага Војске Србије, заменика команданта Здружене оперативне команде у Генералштабу и команданта Копнене војске. 

У периоду од годину дана од октобра 2013. године, поред дужности шефа војног представника у Мисији Републике Србије при НАТО, обављао је дужност председавајућег међународне саветодавне групе у центру за безбедносну сарадњу РАЦВИАЦ. 

Пре постављења на садашњу дужност од 2013. до 2017. године обављао је дужност шефа Војног представништва у Мисији Републике Србије при НАТО у Бриселу. Активна војна служба му се завршила 2017. године. Милан Мојсиловић је рођен у Косовској Митровици, 3. августа 1967. 

ОВДЕ погледајте како је Пацоли позвао Албанију да учествује у преговорима о Косову и Метохији.

Извор: Б92/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА